İsrail-Filistin çatışması Lübnan’a sıçradı! Siyonistler güvenlik bahanesiyle ülkeyi vuruyor

İsrail-Filistin çatışması Lübnan’a sıçradı! Siyonistler güvenlik bahanesiyle ülkeyi vuruyor
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın meşru müdafaa kapsamında başlattığı Aksa operasyonuna İsrial devleti saldırıyla karşılık verdi. İsrail, Filistin’e yönelik saldırılarını Lübnan’a da başlattı.

Siyonist İsrail ordusunun Lübnan’da birçok noktaya helikopter ile saldırı düzenlediği belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını öne sürdü. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, bölgeye askerlerin sevk edildiği ve konuyla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağı ifade edildi. Servis edilen görüntülerde bölgede çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Lübnan ve Hizbullah’tan açıklama!

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, Hizbullah’ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara müdahil olmaması yönünde “şartlı güvence” aldıklarını söylemişti. Suudi Arabistan merkezli Şarku’l Avsat gazetesine verdiği demeçte Buhaib, Hizbullah’ın İsrail’in Lübnan’a taciz ve saldırıda bulunmaması halinde savaşa müdahil olmayacağını belirtmişti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ise, Gazze’den İsrail’e yönelik saldırılar karşısında ülkesinin güney sınırında güvenlik ve istikrarı sağlamanın öncelikleri olduğunu söyledi. Mikati, görüşmelerinde Lübnan hükümetinin önceliğinin Lübnan’ın güneyinde güvenlik ve istikrarı sağlamak, Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Mavi Hat’ta (İsrail-Lübnan sınırı) sükuneti korumak olduğunu vurguladı. Lübnan Başbakanı Mikati, İsrail’in havadan ve denizden yaptığı devam eden ihlallerinin durdurulması gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.