İşte iktidar medyasından Kürecik gerçeği!

İşte iktidar medyasından Kürecik gerçeği!
Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO üssü Kürecik’ten İsrail’e bilgi gittiğini inkar etti. Ancak iktidara yakın medyanın önceki yıllarda Kürecik Radar Üssü – İsrail ilişkisini gözler önüne seren haberler ortaya çıktı.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Mayıs 2021’de Kürecik Radar Üssü’nün işgalci İsrail’e bilgi akışı sağladığı ve kapatılması gerektiğini “Kürecik katile kapatılsın, İsrail’i kör edelim” başlığıyla haberi manşetten verdiği ortaya çıktı.

Erdoğan ilişkisi yok dedi ama…
“Filistin İçin Özgürlük ve Bağımsızlık” temalı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kürecik’teki radar merkezinin ülkemizin ve ittifakımızın güvenliği dışında hiçbir devletle herhangi bir ilişkisi, bağı, irtibatı yoktur ve olamaz.” dese de kendisine yakın medyanın haberleri ise tam tersi çıktı.

Yeni Şafak: ‘Kürecik’teki bilgiler İsrail’e aktarılıyor’
Son günlerde gündeme gelen Kürecik Radar Üssü’ne ilişkin Yeni Şafak gazetesinin 3 yıl önce yazdığı haber şöyle; “İsrail’in Filistin’deki katliamlarına karşı atılabilecek adımlardan biri de Kürecik Üssü. Türkiye projeyi onayladığında sadece NATO kullanımını şart koşmasına rağmen buradaki bilgiler İsrail’e aktarılıyor. İsrail’i muhtemel balistik füze saldırısından koruyan en önemli üs konumundaki Kürecik’in durumu tartışılıyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.