Milli Savunma Bakanlığı: Mehmetçik hazır!

Milli Savunma Bakanlığı: Mehmetçik hazır!
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Filistin’e yapılacak yardımlar hakkında “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır. Yardım çalışmalarının gerçekleştirilmesinde en önemli unsur bölgedeki ortamın uygunluğu” açıklamasını yaptı.

 

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Türkiye’nin Gazze’ye yapacağı insani yardımlara dair çarpıcı bir açıklama yapıldı. MSB kaynakları, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasını yaptı.

 

MSB kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hem tahliye hem de sağlık desteğindeki tecrübelerini hatırlatarak, bölgedeki yardım faaliyetlerinin en önemli unsurunun ortamın uyguluğu olduğunu belirtti.

ABD’nin ikinci bir uçak gemisi görev grubunu bölgeye göndermesi hatırlatıldığında, bölgedeki tüm askeri gelişmelerin yakından takip edildiği ve gerekli önlemlerin alındığı vurgusu yapıldı.

Birçok ülkenin bu bölgeye uzun yıllardır olan ilgi ve alakasını dile getiren MSB kaynakları, “Belli periyotlarla uçak gemisi görev grubu buralarda görev icra ediyor. ABD bir görev grubu daha görevlendirdiğini açıkladı. O uçak gemisi görev grubu daha gelmedi. ABD’li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, ‘Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini’ bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri sorulduğunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü planlı tatbikat ve eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdüğünü dile getirildi. “TSK’nın Türkiye ve KKTC’nin hak, alaka ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ediyor. Bu kapsamda Deniz Kuvvetlerimiz Doğu Akdeniz’de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak, varlık gösterme ve eğitim, tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor” şeklinde açıklamada bulunuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.