Sanatçı Haluk Levent, Yeniden Refahlı Prof. Dr. Doğan Aydal’dan helallik istedi

Sanatçı Haluk Levent, Yeniden Refahlı Prof. Dr. Doğan Aydal’dan helallik istedi
Yayınlama: 01.01.2024
A+
A-

Yıllar önce üniversitede Filistin’e destek amaçlı pankart açtığını ve yakalandığını açıklayan ünlü sanatçı Haluk Levent, “Okulda mimli bir anarşistim. O dönemin okul müdürü ve kurucusu şu anda Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal’dı. Az çekmedi benim yaramazlıklarımdan. Hakkımı helal eder inşallah.” ifadelerini kullandı.

Yıllar sonra ‘Filistin’ itirafı ile gündeme gelen sanatçı Haluk Levent, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Doğan Aydal’ın öğrenciliği döneminde kendisinden çok çektiğini belirterek helallik istedi.

‘İnşallah bana hakkını helal eder’

Haluk Levent o yıllar ile ilgili şunları anlattı:

“1988 yılı. Karadeniz Orman Mühendisliği iptal. ODTÜ Fizik zaten iptal. Ankara Üniversitesi Kastamonu Bilgisayar öğrencisiyim. Okulda mimli bir anarşistim. O dönemin okul müdürü ve kurucusu şu anda Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal’dı. Az çekmedi benim yaramazlıklarımdan. Hakkımı helal eder inşallah. Televizyonda Vail Cude isimli Filistinli gencin İsrail askerlerine taş attığı için askerler tarafından yakalanıp kolunun taşla kırıldığını izledim. 2 öğrenci arkadaşımı örgütledim. Pankart yaptık. Pankartta ‘İsrail döktüğün kanda boğulacaksın’ yazıyordu. O gece Kastamonu Nasrullah Meydanı’nda pankartı gizlice astık. Ertesi gün ‘Temel Algoritma’ dersinde kapı çaldı. Sivil polisler aldı merkeze götürdü, sorguladı. Bana pankartı sordular. Annemi babamı düşündüm. Üçüncü üniversiteden de atılmam hoş olmayacaktı. Pankartı benim astığımı inkar ettim. Serbest kaldım. Evet o pankartı asan bendim”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.