Soykırımcı İsrail, gözünü Refah’a dikti!

Soykırımcı İsrail, gözünü Refah’a dikti!
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Aylardır Gazze’de kadın, çocuk demeden katliamlarını sürdüren ve dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleyen İsrail, gözünü sivillerin son sığınağı Gazze şeridinin Refah kentine dikti. İsrail ordusu, Refah’ın doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğu mahallelerinde bu sabah tahliye operasyonu başlatan İşgalci İsrail ordusu, havadan attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

‘100 bin kişi tahliye edilecek’
İsrail ordusunun Filistinlilere havadan attığı el ilanları, kısa mesajlar ve telefon aramaları aracılığıyla boşaltılması gereken bölgeler ve sivillerin gitmesi gereken alanlara hangi yollardan erişileceğini içeren bilgiler verildi. İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberine göre; İsrail ordusu, Refah’ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladı. The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus’taki “insani bölgelere gitme” çağrısı yaptığı kaydedildi.Bölgeden yaklaşık 100 bin kişi tahliye edilmesi bekleniyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.