Taksiciyi bakın ne için öldürmüş?

Taksiciyi bakın ne için öldürmüş?
Yayınlama: 02.02.2024
A+
A-

İzmir’de, soğuk havada üşümesin diye aracına aldığı şahıs tarafından silahla öldürülen taksi şoförü vefat etti. Katil zanlısı Delil Aysal’ın akılalmaz savunması kan dondurdu.

‘Spontane gelişti’

İfadesinde gasp amacıyla taksiye binmediğini ve olayın spontane olarak gerçekleştiğini iddia etti. Tutuklanan zanlının kullandığı ruhsatsız tabancada üç fişek olduğu, olay sırasında ise üç fişeğin de kullanıldığı belirlendi.

‘Olay nasıl gerçekleşmişti?’

İzmir’in Gaziemir ilçesinde meydana gelen olayda, taksi şoförü Oğuz Erge (44), dün saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi’nde, kapüşon ve cerrahi maske takan Delil Aysal (19) tarafından aracına alındı. Delil Aysal’nın, arka koltuktan tabancayla 3 el ateş etmesi sonucu ağır yaralanan Oğuz Erge, kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Şüpheli Delil Aysal, Erge’nin üzerindeki ve aracındaki değerli eşyaları alarak olay yerinden kaçtı.

‘Çok geçmeden yakalandı’

Polis, olayın yaşandığı bölge ve çevresindeki 70 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi ve şüphelinin Buca’da saklandığı adresi tespit etti. Gerçekleştirilen operasyonla D.A. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının üzerinde yapılan aramada, suç aleti tabanca, kovanlar ve gasp edilen para, telefon ile kulaklık ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.A, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Olay anına ait araç kamerası kayıtları incelendiğinde, şüphelinin araçtan ineceği noktaya gelindiğinde arkadan çıkardığı tabancayla Oğuz Erge’ye 3 el ateş ettiği ve “Ya bazı insanlara güvenmiyoruz” dediği anlar görülüyor.

Kayıtlarda ayrıca, şüphelinin kovanları toplaması, yaralı şoförü iterek üzerindeki ceketin ceplerini karıştırması, “Nerede lan paralar” diyerek araçta arama yapması da yer alıyor.

Taksiyi ve şoförün cebini karıştıran Delil Aysal’ın, Erge’nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip, boş kovanları aldıktan sonra olay yerinden kaçıyor.

‘Zanlı tutuklandı’

Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan 19 yaşındaki Delil Aysal, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, ilk ifadesinde taksiye gasp amacıyla binmediğini, olayın spontane bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.