Yeniden Refah, Süresiz Nafaka sorununu TBMM’ye taşıdı

Yeniden Refah, Süresiz Nafaka sorununu TBMM’ye taşıdı
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi, daha önce sözünü verdiği Süresiz Nafaka sorununa ilişkin yapılan açıklamada, “‘Süresiz Nafaka’ uygulamasının yeniden düzenlenmesine yönelik kanun değişiklik teklifimiz TBMM’ye sunulmuştur” denildi.

Boşanan erkekleri karşı tarafa ömür boyu para ödemeye mahkum eden Süresiz Nafaka tartışmaları sürerken Yeniden Refah Partisi’nden düzenleme talebi geldi. Yeniden Refah, TBMM’ye sunduğu kanun teklifi ile Süresiz Nafaka’nın yeniden düzenlenmesini talep etti.

Erbakan’ın da imzasıyla TBMM’ye sunuldu!
Konuyla ilgili Yeniden Refah’tan yapılan açıklamada; “Sözümüzün Arkasındayız! Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ve milletvekillerimizin imzalarıyla ‘Süresiz Nafaka’ uygulamasının yeniden düzenlenmesine yönelik kanun değişiklik teklifimiz TBMM’ye sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Süresiz Nafaka nedir?
Süresiz nafaka, Türk Medeni Kanunu’nun (TMK) 175. maddesinde düzenlenen ve yoksulluk nafakası olarak da bilinen bir nafaka türüdür. Bu nafaka türünde, boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek olan taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla, diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Türkiye’de genel olarak boşanan erkekler karşı tarafa para öder ve nafakanın süresiz olması nedeniyle de ömür boyu sürer.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.