Bahçeli’den Fransa olaylarına çıkış: Türkiye Fransa’ya benzemez!

Bahçeli’den Fransa olaylarına çıkış: Türkiye Fransa’ya benzemez!
Yayınlama: 04.07.2023
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göç konusunu Fransa’daki olaylarla bağdaştıranlara ‘Herkes ayağını denk alsın. Türkiye Fransa’ya benzemez.’ diyerek tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Fransa’da yaşanılan olayları göç konusuna getirip algı oluşturanları uyardı. Türkiye’nin Fransa gibi olmadığını savunan Bahçeli, “Ayağınızı denk alın” dedi.

MHP lideri Bahçeli, İsveç’te yaşanan Kur’an yakma rezilliği konusuna da değindi. Bahçeli, Stockholm’de Irak Salwan Momika isimli bir kişinin Stockholm Camii önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi.

Bahçeli, ”Kurban Bayramı’nın birinci günü İsveç’te Kur’an yakılması, inancımıza hakaret ve insanlık değerlerine hıyanettir.” diye konuştu.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

 

“Kur’an yakmak soysuzluktur”

Kur’an okumak ilahi nasip ve nimet; yakmak ise soysuzluktur. Kur’an yakmak ifade ve düşünce özgürlüğüyle değerlendirilemez. Şunu ikazla hatırlatırım ki Kur’an’ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Tüm dünya ateşe verilse bile yüce kitabımızın tutuşması asla mümkün değildir. Kur’an yakan kendini yakmıştır. Kur’an yakan cehennemin dibini boylamıştır.

 

“İki taraflı oynanan Rus ruleti”

Rusya’dan Fransa’ya İsveç’ten Belçika’ya kadar karmaşık gelişmelere şahit oluyoruz. Rusya’da Wagner’in başını çektiği silahlı kalkışma uzlaşma ile sonuçlanmıştır. İki taraflı oynanan Rus ruleti tansiyonu yükseltmiş nihayetinde eller tetikten çekilmiştir. Her ülkenin huzur içinde var oluşu temel tezimizdir. Türkiye, Rusya’nın içine düştüğü girdap karşısında soğukkanlı davranmıştır.

 

 

“Fransa sömürgeci politikasıyla yüzleşmelidir”

Fransa’da bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesi protestolara yol açmıştır. Sokaklar karışmıştır. Dünyanın acilen çözülmesi gereken göç sorunu aslında Fransa’nın içine düştüğü krizin ana yatağı olmuştur. Fransa sömürgeci politikasıyla yüzleşmelidir.’

 

“Türkiye Fransa’ya benzemez”

Türkiye Fransa’ya benzemez. Herkes aklını başına alsın, kimseye göz açtırmayız. Devlet ve vatan üstünde kazı yaptırmayız. Göç konusu insanlık sorunudur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.