Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsveç konusunda son kararı TBMM verecek!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsveç konusunda son kararı TBMM verecek!”
Yayınlama: 13.07.2023
A+
A-

Litvanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in NATO’ya katılma süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı, “İsveç’in katılım protokollerini onaylayacak merci Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.“ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı’nın İsveç kararı sonrası Türk siyaseti de hareketlenmişti. Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ın “Cumhurbaşkanı kararını tekrardan gözden geçirmeli” uyarısı ise tartışmaları tekrardan gündeme getirdi.

 

“İsveç’in katılım protokollerini onaylayacak merci Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir”

İsveç konusunda son kararı Meclis’in vereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla alakalı şunları ifade etti:

“İsveç’in NATO üyeliği konusu malumunuz zirve bağlamında öne çıkarılan hususlardan biri oldu. Bu konudaki ilkeli duruşumuz başından beri bellidir. Politikamızı burada da devam ettirdik.

Zirve hitamında yaptığımız basın toplantısında meseleyi enine boyuna değerlendirdik. Kendilerine ifade ettiğimiz gibi İsveç’in katılım protokollerini onaylayacak merci Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Şu an işleyen bir süreç vardır. Meclisimiz atılan adımları takip edecek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda en doğru kararı verecektir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.