Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması! ‘Biraz öne çekebiliriz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması! ‘Biraz öne çekebiliriz’
Yayınlama: 05.01.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin mevsim şartlarının dikkate alınarak güncellenebileceğini açıkladı.

Milli Nizam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasına 2023 yılı için iyi dileklerde bulunarak başlayan Erdoğan, “Sizlerle birlikte tüm milletimizin büyük umutlar ve heyecanlarla girdiği 2023 yılı inşallah hayırlara vesile olacaktır. Kuruluşumuzun 21,5 yılını ve iktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni bir imtihanın da eşiğindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Seçim tarihini biraz öne çekebiliriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinin mevsim şartlarına göre biraz öne çekilebileceğini belirterek şöyle konuştu:

Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. Milletin kurduğu, iktidara getirdiği ve her mücadelesinde yanında yer aldığı bir siyasi teşekkül olarak tarif ettiğimiz AK Parti’nin bu imtihanı da başarıyla geçmesini sağlamak öncelikle bizlerin, buradaki heyetin sorumluluğundadır.

Partisinin üye sayısına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu gerçeğin altını bir kez daha çizmek istiyorum. AK Parti resmen kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar sadece girdiği her seçimi kazanmakla kalmamış, milletimizin gönlündeki yerini de sürekli güçlendirmiştir. Bu gücün en müşahhas tezahürlerinden birini üye sayımızda görmek mümkündür.” dedi.

“Üye sayımız 11 milyon 393 bine yaklaşıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı tarafından açıklanan kayıtlara göre 2023 yılına 11 milyon 241 bin üye girdiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Aslında parti kayıtlarımızda bu rakam 11 milyon 393 bine yaklaşıyor. Eksikleri tamamlayarak kısa sürede kayıtlarımızla Yargıtay Başsavcılığı rakamlarını birleştireceğiz. Diğer partilerin üye sayılarını vereceğim. Bunların hepsini üst üste koyun, iki ile çarpın, yetmedi üç ile çarpın yine de AK Parti’nin üye sayısına yetişemiyor. AK Parti’nin üye sayısı artık ilk yüz yılını devirmek üzere olduğumuz Cumhuriyet tarihimiz boyunca bir siyasi partinin erişebildiği en yüksek üye rakamıdır.

AK Partili Çelik sinyali vermişti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası seçim tarihine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir değerlendirme yapılıyor. Bununla ilgili değerlendirmede net bir sonuca varırsak ‘Tarih şudur’ şeklinde, onu size açıklayacağım. Ama bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak.” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.