Dışişleri Bakanı Fidan: İsveç’in Nato üyeliği bizi düşündürüyor

Dışişleri Bakanı Fidan: İsveç’in Nato üyeliği bizi düşündürüyor
Yayınlama: 04.07.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da düzenlenen basın toplantısında konuştu. Toplantıya Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi’de katıldı.

 

İsveç’in NATO üyeliği bizi artık düşündürüyor

Bakan Fidan, İsveç’in NATO üyeliği konusunda değerlendirmede bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, “Bildiğiniz gibi Türkiye olarak biz de İsveç’in orada olan Kuran yakma hadisesini en güçlü şekilde kınadık. Tepki göstermeye devam edeceğiz. Dünyanın çeşitli çevrelerinden de bu memfur olaya tepkiler geldi.

Bu tepkilerin giderek daha organize, daha sonuç alıcı olması için çalışmaya devam edeceğiz.

Özellikle İsveç’te bu eylemlerin kamu koruması altında yapılması daha çok düşündürücü bir olay. İsveç güvenlik sisteminin provokasyonları engelleyebilecek bir yapıda olmaması açıkçası strateji ve güvenlik açısından da bizi düşündürüyor.

Söz konusu İsveç’in NATO’ya üyeliği konusu yük mü getirecek, fayda mı getirecek artık daha çok tartışmaya açıktır.”

 

“Saldırılar bir an evvel durmalıdır”

Bakan Fidan Siyonist İsrail’in yaptığı saldırılarla ilgili ise, “Masum Filistinli kardeşlerimize yönelik baskınlar ve yerleşimcilerin saldırıları bir an evvel durmalıdır.” açıklamasında bulundu.

 

“İki ülkenin ayrı kalma lüksü yok”

Türkiye ve Mısır ilişkileri konusunda da değerlendirme yapan Fidan, “Tarihi, coğrafi, kültürel, stratejik ve inanç bağlarından dolayı iki önemli ülkenin birbirlerinden ayrı kalma lüksü yoktur.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.