Erdoğan’ın miting yaptığı alan Yeniden Refah’a verilmedi

Erdoğan’ın miting yaptığı alan Yeniden Refah’a verilmedi
Yayınlama: 15.03.2024
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da miting yaptığı Elazığ Cumhuriyet Meydanı, Yeniden Refah Partisi’ne verilmedi.

Yeniden Refah Partisi’nin Elazığ’da düzenlemeyi planladığı miting, valilik tarafından Cumhuriyet Meydanı’nın “miting alanı olmadığı” gerekçesiyle engellendi. Bu durum parti tarafından yapılan resmi başvurunun valilik tarafından reddedilmesiyle sonuçlandı. Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş yaptığı açıklamada engellemeyi halkın iradesine saygısızlık olarak nitelendirdi.

basliksiz-3v.jpg

‘Devlet herkese eşit ve adil davranmalıdır’

Karakuş, daha önce AK Parti’nin aynı meydanda siyasi miting düzenlemiş olmasına atıfta bulunarak, Yeniden Refah Partisi’nin de aynı yer için başvuruda bulunmasının doğal bir talep olduğunu ifade etti. Bu durumun devletin eşitlik ve adalet ilkelerine gölge düşürdüğünü belirten Karakuş, devletin vatandaşlarına ve siyasi partilere eşit ve adil davranma zorunluluğuna dikkat çekti. Ayrıca, alınan kararın halkın devlete ve kurumlara olan inancını sarsabileceği ve devletin tarafsızlığını yitirmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.