Eski CHP’li Savcı Sayan’dan bomba Ekrem İmamoğlu iddiası! “İstifası istendi”

Eski CHP’li Savcı Sayan’dan bomba Ekrem İmamoğlu iddiası! “İstifası istendi”
Yayınlama: 19.12.2022
A+
A-

A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yanına çağırıp, “haddini bil” çıkışında bulunduğunu ve İmamoğlu’ndan istifasını istediğini iddia etti.

Milli Nizam

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, A Haber canlı yayınında konuştu.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ile siyasi yasak kararını yorumlayan AK Partili Sayan, Kılıçdaroğlu-İmamoğlu kavgasına ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Akşener-İmamoğlu dayanışması!

İmamoğlu hakkında verilen karardan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu beklemeyerek İmamoğlu’nun yanına gidip, Saraçhane’de miting düzenleyen Meral Akşener’in tutumu, 2023 cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu’nu desteklediği şeklinde yorumlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun mahkemeye çıkacağı gün Almanya’ya ziyaret düzenlemesi sebebi ile kendi partisinden birçok isim de dahil olmak üzere eleştirilerin hedefi oldu.

Savcı Sayan: Kılıçdaroğlu istifasını istedi

A haber canlı yayınında konuşan eski CHP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP içindeki krizi değerlendirdi. AK Partili Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nu çağırıp “haddini bil” çıkışında bulunduğunu ve İmamoğlu’ndan istifasını istediğini iddia etti.

Savcı Sayan, “Aldığımız bir duyuma göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun istifasını istemiş” dedi.

‘Bütün bunlar bir film senaryosu’

AK Partili Sayan, CHP’li İmamoğlu ile İYİ Partili Meral Akşener’in bir araya gelmesi ile başlayıp, 6’lı masanın diğer üyelerinin katılımıyla süren Saraçhane mitingini de eleştirdi. “Bugün daha birinci aşamada ortada bir şey yokken yaptıklarını gördük. Asli mahkemenin verdiği karar var. Daha bu istinafa gidecek.” diyen Sayan, sürece dikkat çekerek şöyle devam etti: Orada 4-5 kişinin kararı var. Oradan temyize ve Yargıtay’a da gidecek. En az 3 yıl gidiş dönüşlerle birlikte belki de 6 yıl.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kumpas kurulduğunu söyleyen Savcı Sayan, sözlerini şöyle tamamladı:

Akşener hemen kalktı Ankara’dan geldi. 15 Temmuz’da neden gelip tankların arasına girmediniz? Neden gidip kahve içtiniz? Bütün bunlar bir film senaryosu. Hepsi birer kumpas. Ve bu kumpas Kılıçdaroğlu’na yapılıyor.

Tartışmalar böyle başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener soluğu CHP’li İmamoğlu’nun yanında alıp, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dönmesini beklemeden miting düzenleyince, kamuoyunda, “Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’nu 2023 cumhurbaşkanı adayı ilan etti.” değerlendirmeleri yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.