Fatih Erbakan: Geçmişte babama yapılanlar bugün de bana yapılıyor!

Fatih Erbakan: Geçmişte babama yapılanlar bugün de bana yapılıyor!
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan TV 100 canlı yayınında konuştu.

“Türkiye şeriat ile yönetilsin istiyor musunuz?” sorusuna cevap veren Erbakan, “Bizim ortada böyle bir ifademiz yokken nereden çıktığı belli olmayan bir şekilde yaygara çıkarıldı, troll hesaplar tarafından. Biz milletin derdiyle dertlenip konuşalım derken suni gündemler oluşturuluyor. Taliban zihniyetinin İslam’a ve bizim zihniyetimize uygun olmadığını hep söylüyoruz.” dedi.

‘Babama yapılanlar bugün de bana yapılıyor’

“Bununla ilgili konular Erbakan hoca döneminde de gündeme geldi.” hatırlatması yapan Fatih Erbakan, sözlerine şöyle devam etti:

Erbakan’a “gerici, yobaz” denildi. “Şeriat’ı gelin halkla soralım” şeklinde bir ifadem yok. Tamamen asparagas bir ifade. Kız çocuklarının okumasının engellenmesi, peçe takmadığı için kadına sopayla cezalandırmanın İslam’da olmadığını, bizim anlayışımızda olmadığını ifade ediyoruz. Rahmetli Erbakan hocamızda kadınıyla, erkeğiyle tahsil yapılmasını savundu.

Erbakan Hocamız, kendi kızlarını üniversite yüksek lisans eğitimlerini yaptırmış. Son derece açık görüşlü, entelektüel bir bilim adamıydı. Babama yapılanlar bugün de bana yapılıyor, olmadığım bir şekilde gösterilmeye çalışıyorum. Bunun iması bile olmadı. Yeniden Refah’ın yükselişinden rahatsız oluyorlar diye düşünüyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.