İYİ Partili isimden Fatih Erbakan itirafı: ‘Milliyetçilerin Erbakan gibi bir figürü yok’

İYİ Partili isimden Fatih Erbakan itirafı: ‘Milliyetçilerin Erbakan gibi bir figürü yok’
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

İYİ Parti’nin Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Osman Ertürk Özel, “Fazla karikatürize ediliyor bence ama önemli bir figür olduğunu fazlasıyla gösterdi, siyasal islamcıların bir Fatih Erbakan figürü var. Türk milliyetçilerinin böyle bir figürü yok.” dedi.

İYİ Parti Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Osman Ertürk Özel, İYİ Parti Kurultayı’nı değerlendirdiği konuşmasında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın seçmen üzerindeki etkisine değindi.

“Onların Erbakan figürü var, bizim yok”
Fatih Erbakan’ın siyasette önemli bir figür olduğunun altını çizen Özel, “Bu memlekette sadece bizim olduğumuz partide veya bizim olduğumuz fikri harekette değil, aslında tüm siyasi hareketlerin içerisinde bu iktidar vardı. Ben Türk milliyetçileri açısından şuna üzülüyorum. Diğerleri bunu aşmaya başlamışlardı, biz bunu yine aşamadık. Belki benim arzu ettiğim seviyede değil, 30-40 yaşlarda değil ama 50’li yaşlara herkes bunu çekmişti. Orada bir Ekrem İmamoğlu gerçeği var. Sosyal demokratların, CHP’lilerin belki kısmen merkez sağın bir figürü olarak orada duruyor ve Allah eğer ömür verirse 20-25 sene Türkiye’de siyaset yapacak İmamoğlu. Diğer tarafta fazla karikatürize ediliyor bence ama önemli bir figür olduğunu fazlasıyla gösterdi, siyasal islamcıların bir Fatih Erbakan figürü var. Daha genç, muhtemelen yine Ekrem İmamoğlu’na yaş olarak denktir. Orada Kürtçü siyasetin bir Selahattin Demirtaş figürü var ama Türk milliyetçilerinin böyle bir figürü yok. Bu zemin hali hazırda yaratılmış da değil. Ama belli ki biz bunu da tırnaklarımızla kazıya kazıya bizzat yapmak zorunda kalacağız.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.