Özgür Özel’in Demirtaş hakkında attığı tweet “pes” dedirtti

Özgür Özel’in Demirtaş hakkında attığı tweet “pes” dedirtti
Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün yaptığı DEM (HDP) Parti açıklamaları sonrası 2016’da attığı bir tweeti tartışma konusu oldu:

“Adalardan, dağlardan talimat alan Demirtaş’ın: CHP üzerinden dedikodu siyaseti ile manşet olma çabası ortadadır!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Başkanları ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada,

“DEM Parti’yle ilişkilerimizi kamuoyunun önünde, karşılıklı ziyaret yapmayı ve Türkiye’nin çok önemli sorunlarında görüş alışverişi yapmayı sürdüreceğimizi konuştuk” dedi.

Eş Genel Başkanları Tülay Hatımoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Özel şunları söyledi:

“Bundan sonraki süreçte de Meclis’te temsil edilen DEM Parti’yle ilişkilerimizi kamuoyunun önünde, karşılıklı ziyaret yapmayı ve Türkiye’nin çok önemli sorunlarında görüş alışverişi yapmayı sürdüreceğimizi konuştuk. Bugünkü toplantının gündemi yerel seçimlerden bağımsız değildi. Kayyum siyasetini bir kez daha kesin ve net bir dille reddediyoruz. Bugün AYM’yi yok sayan yarın Meclis’i yok sayacak. Bu bir toplum için mal ve can güvenliğinin ihlal edildiği bir noktaya evirilmesidir.”

Oruç, ise “Bugün bizler çok sayıda başlığı görüştük. Türkiye’de yaşanan antidemokratik uygulamalara değinmeye çalıştık” ifadesini kullandı.

Tülay Hatımoğulları Oruç da şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün bizler çok sayıda başlığı görüştük. Türkiye’de yaşanan antidemokratik uygulamalara değinmeye çalıştık. Bugün yerel seçimleri de değindik. Yerel seçimler bazen genel siyasetin gölgesinde değerlendiriliyor. Yerel seçimleri aynı zamanda kendi dinamikleri üzerinden değerlendirmek lazım. Kent uzlaşısından bahsettik, sadece siyasi partilere değil, aynı zamanda oradaki toplumsal dinamiklere, o kentte yaşayan herkesin kucaklaşmasını sağlayan adaylarla yola çıkılmasını önemsiyoruz. Bu konularda neler yapılabileceğini, işbirlikleri konusunda yol ve yöntem konusuyla ilgili bir görüşmeyi bugün gerçekleştirmiş olduk.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son dönemlerde DEM ile olan samimiyeti dikkat çekiyor. Öyle ki; 2016’da Dem’in CHP üzerinden manşet olma çabasını reddeden Özel artık bu durumu kabullenmiş ve DEM’in önündeki engellere kendini siper etmiş gibi görünüyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.