Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı! Yeniden Refah Partisi’nin hızlı yükselişi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı! Yeniden Refah Partisi’nin hızlı yükselişi
Yayınlama: 05.01.2023
A+
A-

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıkladığı partilerin üye sayısı verilerine göre, AK Parti son 7 ayda üyesini en çok arttıran birinci parti olurken, Dr. Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah’ta ikinci parti oldu.

Milli Nizam

Dr. Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi hızlı yükselişini sürdürüyor.

Yeniden Refah Partisi, kısa sürede Milli Görüş temsilcisi olduğunu iddia eden Saadet Partisi’ni de geride bırakarak üye sayısını 269 bin 391 kişiye ulaştırdı.

Üye sayısını en çok arttıran 2. parti!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı siyasi partilerin üye sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, AK Parti üye sayısı artışında birinci parti olurken, Yeniden Refah da ikinci oldu.

AK Parti’nin Yargıtay tarafından 12 Mayıs’ta açıklanan verilere göre üye sayısı 11 milyon 40 bin 139’du. İktidar partisi üye sayısını 7 ayda 201 bin 91 kişi artırarak toplam 11 milyon 241 bin 230 kişiye ulaştı.

Merhum Necmeddin Erbakan Hoca’ya düşmanlık edenlerle ittifak eden Temel Karamollaoğlu’nun liderliğindeki Saadet Partisi’nin son yedi aydaki üye sayısında ise azalma yaşandı. Saadet’in 273 bin 617 olan üye sayısı 8 bine yakın azalarak 265 bin 738’e düştü.

Yeniden Refah toplam üye sayısında beşinciliğe yükseldi

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, üye sayısını en çok arttıran ikinci parti, en çok üyeye sahip de beşinci parti oldu.

Saadet’i de kısa sürede geride bırakan Yeniden Refah’ın üye sayısı 7 ayda 54 bin 309 kişi artarak 269 bin 391’e yükseldi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.