Fatih Erbakan: Emekli tavuk kemiği almaya mahkum edildi

Fatih Erbakan: Emekli tavuk kemiği almaya mahkum edildi
Yayınlama: 23.02.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, “Erbakan hocamızın, Milli Görüş’ün 1996 yılında emekliye verdiği maaş zammına bakıp bir de şimdiki duruma bakın. Bugün emekli tavuk kemiği almaya mahkum edilmiş durumda. Artık çay simit hesabını da geçtik. ‘Çay simit alıyor, çay simitle karnını doyuruyor’ diyorduk. Çay simidi de bırak tavuk kemiği almak zorunda kalmış.” dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği İstanbul Dudullu’da partisinin üye standını ziyaret etti.

Burada coşkulu bir kalabalığa seslenen Erbakan, vatandaşlardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz ve Ümraniye Belediye Başkan Adayı Orçun Şekercioğlu için destek istedi.

Yeniden Refah Partisi’nin üye sayısında muazzam bir artış olduğunu söyleyen Erbakan, dün akşam itibariyle üye sayılarının 442 bin 800 sayısına ulaştığını, seçimlere de 500 binin üzerinde üyeyle girerek Türkiye’nin üye sayısı bakımından üçüncü büyük siyasi partisi haline geleceklerini kaydetti.

 

‘31 Mart’ın yıldızı Yeniden Refah Partisi olacak’

Genel Başkan Fatih Erbakan 31 Mart Yerel Seçimlerinde partilerinin çok büyük sürprize imza atacağını belirten Erbakan, “Yeniden Refah Partimiz 31 Mart seçimlerinin yıldızı olacak. Bazıları için sürpriz ama bizim için değil, bu çok büyük sürprizi İnşallah gerçekleştirecek. Halkın teveccühü ve gözlerindeki ışıktan bunu görüyoruz. Adaylarımız, esnaf ziyaretinde adım atamıyor. Adaylarımıza dua edenler, tanışmak isteyenler, fotoğraf çektirenler, ‘artık umudumuz sizsiniz, artık değişim vakti geldi, bundan sonra adresimiz Yeniden Refah’ diyor, adaylarımız boyunlarına sarılan halkımızla iç içe bu çalışmaları yürütüyorlar. Türkiye’nin dört bir yanında bu var” ifadelerini kullandı.

‘Milletimizi ahlaklı belediyecilikle buluşturacağız’

“Allah’ın izniyle 31 Mart’ta Ümraniye’mizde, İstanbul Büyükşehir’de ve Türkiye’nin her köşesinde ahlaklı belediyecilikle, Milli Görüş belediyeciliğiyle milletimizi yeniden buluşturacağız.” Diyen Erbakan,  “Ahlak ve maneviyat zaten bizim göbek adımız. Milli Görüş demek ahlak ve maneviyat demek. Ahlaklı belediyeciliği en güzel şekilde uygulayabilecek bir parti varsa o da Milli Görüş’ün temsilcisi Yeniden Refah Partisi’dir. Milletimizi, heykelci belediyecilikten, rantçı belediyecilikten, örgütçü belediyecilikten kurtaracağız ve Yeniden Refah’la ahlaklı belediyeciliğe kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

 

‘Emekli tavuk kemiğe mahkum edilmiş durumda’

 

Emeklilerin zor şartlarda yaşamaya mahkum edildiğini kaydeden Erbakan, şöyle devam etti:

“Milli Görüş demek bereket demek. Erbakan hocamızın, Milli Görüş’ün 1996 yılında emekliye verdiği maaş zammına bakıp bir de şimdiki duruma bakın. Bugün emekli tavuk kemiği almaya mahkum edilmiş durumda. Artık çay simit hesabını da geçtik. ‘Çay simit alıyor, çay simitle karnını doyuruyor’ diyorduk. Çay simidi de bırak tavuk kemiği almak zorunda kalmış. Yargıda, paylaşımda ve yönetimde adalet için Milli Görüş’e ihtiyacımız var. Peki 31 Mart’tan ve 1 Nisan’dan sonra ahlaklı belediyecilik nasıl olacak? Ahlaklı belediyecilik, belediye makamını kendi ticarethanesi olarak gören değil vatandaşa hizmet edip de Allah’ın rızasının kazanıldığı bir ibadet makamı olarak gören belediye başkanları gelecek İnşallah.”

‘Belediyeleri borç batağından kurtarmaya geliyoruz’

 

Rantsal dönüşüm olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşümleri yeniden planlayacaklarını belirten Erbakan, “Kentsel dönüşümde rantı değil hakkı üstün tutacağız. Kul hakkına riayet eden, depreme dayanıklılığı gözeten, çevreyi koruyan, estetiğe dikkat eden bir anlayışla kimsenin hakkını kimseye geçirmeden ahlaklı bir kentsel dönüşümü inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Biz aynı zamanda belediyeleri borç batağından kurtarmaya geliyoruz. Bugün ilçelerde borçlar 100 milyondan başlıyor. Şehirlerin belediyelerinde 1 milyardan başlıyor. Büyükşehir belediyelerinde 3, 5 ve 10 milyara gidiyoruz. Belediyeler boğazına kadar borca batmış. Bir büyükşehir belediyesi ismi lazım değil, 1 ayda ödediği faiz 6 bin çalışanına verdiği maaştan daha fazla. Boğazına kadar borca faize battı. Türkiye’de yerel yönetimlerin 200 milyar liraya yakın borcu var. Hep rantçı belediyeciliğin, örgütçü belediyeciliğin, heykelci belediyeciliğin yüzünden. Hepsi borç alıyor, hepsi faiz ödüyor. O faizi de millete yaptığı hizmetlere zam yaparak milletten çıkarıyor. Hayır, biz adil düzeni yerelden başlatacağız. Milli Görüş’ün kitabında borçlanma yazmaz, Milli Görüş’ün kitabında faiz ödemek yazmaz” şeklinde konuştu.

 

Programda Erbakan’a Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Doğan,  Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Yeniden Refah Partisi Ümraniye Belediye Başkan Adayı Orçun Şekercioğlu eşlik etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.