İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden, aralarında sosyal medya içerik üreticisi Oğuzhan Uğur’un da bulunduğu 9 kişi tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği’ne yönelik sürdürülen adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin Emniyetteki ve savcılıktaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorguları tamamlandı.
Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen Oğuzhan Uğur’un da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında karar verildi.
9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 1 ŞÜPHELİYE ADLİ KONTROL
Sulh Ceza Hakimliği, yapılan hukuki değerlendirme ve sorgulama neticesinde 9 şüpheli hakkında tutuklama kararı verirken, 1 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Hakimliğin kararı doğrultusunda tutuklanan ve adli kontrol uygulanan isimler şu şekildedir:
Tutuklanan Şüpheliler: Oğuzhan Uğur, Ersin Gökgün, Muharrem Karataş, Gülgün Öztürk, Emre Kartaloğlu, Hüseyin Küçük, Suzan Düşküner Mintaş, Fatih Eke ve Emir Taşar.
Adli Kontrol Tedbiri Uygulanan Şüpheli: Soruşturmanın ilk aşamasında tutuklanan Ece Güner’in kardeşi Özgür Ömer Güner.
Tutuklanan 9 şüpheli, hakimlik işlemlerinin ardından cezaevine gönderilirken, Başsavcılık tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.