“Kahrolsun şeriat” diyenlere Halil Konakcı Hoca’dan cevap!

“Kahrolsun şeriat” diyenlere Halil Konakcı Hoca’dan cevap!
Yayınlama: 04.02.2023
A+
A-

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiği iddiası üzerine ülke genelinde harekete geçen solcu gruplar, “kahrolsun şeriat” sloganlarıyla yürüyüşler gerçekleştirdi.

Milli Nizam

Solcu gruplar sokaklardaki provakatif eylemlerini sürdürürken, Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakcı “kahrolsun şeriat” diyenlerin aslında neye hakaret ettiği anlattı.

“Şeriat ne demek?” sorusuna cevap veren Konakcı Hoca, “Şeriat demek Kuran-ı Kerim demektir.  Kur’an’ın bir ismi de şeriat demek. Bunun içinde Fatiha’dan Nas Suresi’ne kadar olan her şeyin toplamına şeriat denir.” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede ‘ben Müslümanım’ deyip de ‘kahrolsun şeriat’ diyen insanlar var.” diyerek, toplumda cahilane şekilde şeriat düşmanlığı yapıldığına dikkat çeken Konakcı Hoca, “Şeriatın sahibi kimdir? Allah’tır. Tebliğ edeni kimdir? Peygamberimiz’dir (sav). Şeriatın yazılı nüshası nedir? Kur’an-ı Kerim’dir. Yaşamak zorunda olanlar kimlerdir? Müslümanlardır.” açıklamasında bulundu.

Halil Konakcı Hoca, “kahrolsun şeriat” diyenlerin aslında neye hakaret ettiklerini şu ifadelerle ortaya koydu:

“Kahrolsun şeriat” dendiği zaman “kahrolsun Allah” demektir, “kahrolsun Muhammed” demektir, “kahrolsun Kur’an-ı Kerim” demektir, “kahrolsun Müslümanlar” demektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.