Fatih Erbakan’dan PKK’nın fesih kararına ilişkin açıklama: “Sürece ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz!”

Fatih Erbakan’dan PKK’nın fesih kararına ilişkin açıklama: “Sürece ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz!”
Yayınlama: 13.05.2025
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve fesih kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu şartlar altında, bölücü ihanetin mensuplarının adeta “barış elçisi” ilan edilmelerinin burukluk, şaşkınlık ve kırgınlığını yaşıyoruz. Her şeye rağmen, ihtiyatlı bir iyimserlikle; “inşallah başka bir hesapları yoktur, inşallah ihanetin yeni bir sürümüne, terörün farklı bir evresine geçilmiyordur” diyerek; Terörsüz Türkiye hedefine destek verdiğimizi, vereceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, terör örgütü PKK’nın fesih kararı sonrası partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Erbakan, açıklamasında PKK’nın geçmişte Türkiye’ye yaşattığı ağır yıkımı hatırlatırken, alınan fesih kararına ilişkin ihtiyatlı bir iyimserlik taşıdıklarını ancak birçok sorunun hâlâ cevapsız olduğunu vurguladı.

Erbakan, açıklamasında PKK’nın geçmişteki kanlı eylemlerinin sadece maddi değil, manevi olarak da toplumda derin izler bıraktığını belirtti. Örgütün aldığı kararın arkasında başka bir hesap olup olmadığının kamuoyu tarafından sorgulandığını ifade eden Erbakan, “inşallah başka bir hesapları yoktur” temennisinde bulundu.

“Bu Örgüt Türkiye’ye Diz Çöktürmek İçin Kuruldu”

Erbakan, PKK’nın kuruluş amacının Türkiye’yi parçalamak, kalkınma hamlelerini durdurmak ve dış politikada Türkiye’yi zayıflatmak olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

“Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihanetine ve en kanlı terör olaylarına sebep olan PKK terör örgütünün kendini fesih kararı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Geçmişi kısaca hatırladığımızda görünen tablo; yakıcı, yıkıcı, kan donduran cinayetlerle dolu vahim bir tablodur. PKK, fesih kararı almış olsa da; canavarca hislerle işlenmiş cinayetler, kurulmuş pusular, yıkılmış yuvalar gözlerimizin önündedir. Hiç kuşku yok ki, bölücü ihanetin mümessili PKK, kökü dışarıda bir terör örgütü olarak kurulmuş ve kurdurulmuş bir örgüttü. Türkiye’yi parçalaması, Türkiye’ye diz çöktürmesi, Türkiye’yi kalkınma yolunda tökezletmesi, Türkiye’nin, uluslararası çıkarlarının takibinde yorgun ve dermansız bırakılması hedeflenmiştir.”

“İnsanlarımızı Katlettiler, Türkiye’yi Milyarlarca Dolar Zarara Uğrattılar”

Erbakan, 40 yılı aşkın süredir Türkiye’ye ağır kayıplar yaşatan PKK’nın bilançosunun sadece can değil, ekonomik ve sosyal yıkım açısından da korkunç boyutta olduğunu belirterek, “40 yılı aşan kanlı terör olaylarının yaşandığı yıllar boyunca, 40 binden fazla insanımız canice katledilmiş, on binlerce asker ve polisimiz ihanet tuzaklarıyla, mayınlarla, karakol baskınlarıyla şehit edilmiştir. Kürt vatandaşlarımız da bundan büyür zararlar görmüştür. İçinde izinden dönen askerler var diye yolu kesilip yakılan otobüsler gözümüzün önündedir. Şehit öğretmenler, mühendisler, doktorlar, savcılar, kaymakamlar; aziz hatıralarıyla hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır. Anne-babalar evlatsız, evlatlar babasız, eşler kocasız bırakılmış, yuvalar yıkılmış, aileler parçalanmıştır. Yürekler yanmıştır. Yürekler parçalanmıştır. 40 yıllık ihanetin aziz milletimize bedeli milyarlarca dolar olmuş, ülkemizin her bir ferdi kişi başına 10 binlerce dolarlık kayıplara maruz kalmıştır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz büyük zararlar görmüştür. Bu bölgelerimizin ekonomik gelişmesini tamamlayamaması, geri kalması terör nedeniyle olmuştur.”

“Sürece İhtiyatlı Bir İyimserlikle Yaklaşıyoruz”

Erbakan açıklamasında, “Her şeye rağmen Terörsüz Türkiye hedefine katkı sağlamaya hazırız” diyerek süreci tüm boyutlarıyla izlediklerini belirtti. Ancak sözlerine birçok uyarı ve kritik soruyla şöyle devam etti:

“Bu şartlar altında, bölücü ihanetin mensuplarının adeta “barış elçisi” ilan edilmelerinin burukluk, şaşkınlık ve kırgınlığını yaşıyoruz. Her şeye rağmen, ihtiyatlı bir iyimserlikle; “inşallah başka bir hesapları yoktur, inşallah ihanetin yeni bir sürümüne, terörün farklı bir evresine geçilmiyordur” diyerek; Terörsüz Türkiye hedefine destek verdiğimizi, vereceğimizi beyan ediyoruz. Bu vesile ile aziz şehitlerimizin anne-babalarının ellerinden öpüyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimizin emanet ve hatırlarına, hafızlarımızda, dünya durdukça yer olacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet; olsun inşallah…”

“Tüm İllegal Yapı ve Örgütler Tasfiye Edilecek mi?”

Konuşmasında sürecin kritik noktalarına ve risklerine değinen Erbakan, şu soruları yöneltti:

“Bu vesile ile de kaygı ve endişelerimizi bir kere daha sıralıyor, eğer barış olacaksa hilesiz ve takiyesiz olması gerektiğini hatırlatıyoruz:

-İlk sorumuz; fesih kararı alan PKK ile birlikte bağlı ve ilişkili tüm illegal örgüt ve yapılar da tasfiye edilecek midir?
-İkincisi; fesih kararı alan PKK’nın ağır silahlar da dahil olmak üzere tüm örgütsel donanımları Türkiye’ye ne zaman ve nerede teslim edilecektir?
-Üçüncüsü; fesih kararı alan PKK’nın, taahhütlerine uyup uymadığı, silah ve donanımlarını sahada paralel terör yapılarına aktarıp aktarmayacağı ne şekilde kontrol altına alınacaktır?
-Dördüncüsü; Terör örgütü PKK fesih kararı alırken paralel terör örgütü PYD/YPG’nin tasfiyesi de sağlanacak mıdır?
-Beşincisi; PYD/YPG tasfiye edilmez de Suriye ordusunun belkemiği haline getirilirse, terör örgütü tasfiye edilirken, diğer taraftan Türkiye’nin, bir terör ordusu ile sınır olmasının riskleri hesaplanmış, önlemleri alınmış mıdır?

“ABD ve İsrail Fesih Senaryosunun Neresinde?”

Sorularına devam eden Erbakan, ABD ve İsrail tehlikesine de ayrıca dikkat çekerek şöyle devam etti:

“-Altıncısı; Terör örgütünün binlerce vatandaşımızın şehadetinden sorumlu lider kadrolarının yaptıkları yanlarına mı kalacaktır? Binlerce cinayetin suçlusu olan kadrolar nerede ve ne zaman yargılanacaktır?
-Yedincisi; Kökü ve tasarımı dışarıda olan terör örgütleri ve terörist faaliyetlerinin, Suriye’de yeni ve daha ileri mevziler kazanmadan, Türkiye’ye yönelik eylemlerden çekilecek olmaları, inandırıcı ve ikna edici bulunmakta mıdır?
-Sekizincisi; Yoksa; şimdiki ilk hedef Suriye’de amaca ulaşmak sonrasında Irak, İran ve yeniden Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak mıdır?
-Dokuzuncusu; Ortadoğu’da bu gibi planların; YPG’nin hamisi, eğiticisi ve donatıcısı ABD ve İsrail’in dahli olmaksızın gerçekleşmeyeceği ortada olduğuna göre; ABD ve İsrail fesih senaryosunun neresindedir?
-Onuncusu; PKK’nın feshine “imkan sağlayan, göz dolduran, güven kazanan” müebbet hükümlüsü teröristbaşına Abdullah Öcalan’a bu sürecin sonunda ödül olarak ne vardır? Umut hakkı tanımak mı, özgürlüğe kavuşturmak mı, siyaset yapmasına imkan sağlamak mı, İmralı’dan Ankara’ya taşımak mı?! Daha onlarca soru sormak ve vatandaşlarımızın endişelerine tercüman olmak mümkün.”

“Yeni Anayasa Görüşmeleri ile Bu Süreç Bağlantılı mı?”

Erbakan, PKK’nın feshiyle birlikte gündeme gelen yeni anayasa tartışmalarına da dikkat çekti. Üniter yapının korunup korunmayacağı konusunda endişelerini şu sorularla dile getirdi:

“Yeni Anayasa bu işin neresindedir? Kapalı kapılar ardında kimlerle neler görüşülmektedir? Anayasaya eklenecek maddeler nelerdir? Anayasadan çıkarılacak maddeler hangileridir? Üniter yapımız korunacak mıdır? Yoksa Türkiye bir gece ansızın federasyonlaşacak mıdır?”

“YPG/PYD’ye Sahip Çıkan ABD Dost Değil Açık Bir Tehdittir”

Açıklamasının sonunda Erbakan, ABD ve İsrail’e net bir mesaj gönderdi:

“Daha birçok kaygımızın yanında bir kez daha altını çiziyorum: Haftada bir Rahip Brunson’ı hatırlatan, her vesile ile PYD/YPG’ye sahip çıkan Amerika Birleşik Devletleri, bizim için dost değil açık bir tehdittir. Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizde kan dökülmesine elbette karşı duracağız. Hakiki ve samimi barış arayışlarına tabii ki katkı sağlayacağız. Ama, ABD ve İsrail’in, her gün yeni bir sürümüyle karşılaştığımız şeytani planlarına karşı da uyanık olacağız ve dik duracağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.