Alman Bakan: ‘Filistinlilerin acısı devam edemez’

Alman Bakan: ‘Filistinlilerin acısı devam edemez’
Yayınlama: 13.01.2024
A+
A-

Annalena Baerbock İsrail ordusunu(!) Gazze’deki sivilleri korumak için ‘daha fazlasını yapmaya’ çağırıyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Salı günü Kahire ziyareti sırasında Filistinli sivillerin acılarının “devam edemeyeceği” uyarısında bulunarak, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılması için daha somut tedbirler alınması yönünde çağrıda bulundu.

Alman basınında çıkan haberlere göre Baerbock, Mısırlı mevkidaşı Sameh Shoukry ile yaptığı görüşme sonrasında “İsrail ordusunun Gazze’deki Filistinli sivilleri korumak için daha fazlasını yapması gerekiyor” dedi .

“Bu kadar çok masum Filistinlinin acısı bu şekilde devam edemez.”

Baerbock, Gazze ve Batı Şeria’nın Filistinlilere ait olduğunu ve Filistinlilerin bu topraklardan çıkarılmaması gerektiğini söyledi. İsrail, Ekim ayında Hamas militanlarının İsraillilere yönelik şiddetli saldırısına yanıt olarak aylardır Gazze Şeridi’nde yıkıcı bir kara saldırısı düzenliyor.

Dışişleri bakanı ayrıca daha fazla sınır kapısının açılması ve yardım akışını sağlamak için daha sık insani molalar verilmesi çağrısında bulundu. Baerbock, “Teslimatların hızı artık çok önemli” dedi ve mevcut yardımın “insanlara ulaşmak için yeterli olmadığını” ekledi.

Alman basınında çıkan haberlere göre, Baerbock Pazar günü İsrail’e gitti ve Salı günü ilerleyen saatlerde Shoukry ile birlikte Refah sınır kapısına doğru yola çıkacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.