Amerikalı ünlü sunucu da isyan etti: ‘ABD terörist devlettir’

Amerikalı ünlü sunucu da isyan etti: ‘ABD terörist devlettir’
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

İşgalci İsrail müttefiki ABD’nin gölgesinde ve büyük bir destek alarak Gazze Şeridi’nde katliamlar yaparken, Amerikalı yorumcu Jimmy Dore katıldığı televizyon programında çarpıcı itiraflarda bulundu. Jimmy Dore, “ABD dünyanın teröristidir” diyerek “Orta Doğu’yu ateşe veren biziz” itirafında bulundu.

 

İşgalci İsrail Gazze’de katliamlara imza atarken dünya çapında gelen tepkiler arasında ABD’den de tepkiler vardı. Ancak en net şekilde tepki veren kişi Amerikalı yorumcu Jimmy Dore oldu.

Jimmy Dore, katıldığı televizyon programında, son 20 yılda Orta Doğu’yu ateşe verdiklerini ifade ederek,  “ABD dünyanın teröristidir. Ukrayna’daki savaşı nasıl kışkırttıysak bu savaşı da biz kışkırtıyoruz.” dedi.

İşgalciye en büyük destek yine Amerika’dan…

Hamas’ın operasyonları sonrasında demir kubbe hava savunma sistemi mühimmatları da dahil olmak üzere pek çok ek askeri yardım yapacaklarını duyuran ABD Başkanı Joe Biden, “İsrail’in şehirlerini ve vatandaşlarını savunmak için bu kritik varlıklardan mahrum kalmamasını sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun yanında Biden hükümeti, işgalci İsrail’e destek amacıyla 2 adet uçak gemisini de bölgeye gönderdi.

 

 

Kaynak: YENİ ŞAFAK

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.