Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Birliği konusunda kritik açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Birliği konusunda kritik açıklama!
Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avurpa Birliği ile ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin 52 yıldır bekletildiğini ifade ederken AB’den olumlu adımlar beklediklerini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması isteğini tekrarladı.  Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik konusunda konuşan Erdoğan, “Şu anda beklentimiz AB kanadından o beklentilerin cevabını almak” dedi.

 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle;

“Tahıl Koridoru Anlaşması uzatılacak mı?”

“Sayın Putin’i ağustos ayı içerisinde Türkiye’de misafir etme hazırlığımız var. Bu Karadeniz Tahıl Koridoru’nun uzatılması konusunda hemfikiriz. BM’den de Sayın Guterres, Sayın Putin’e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya’nın müşterek gayretleri ile tahıl koridoru çalışmasının uzatılmasını temin ederiz.

 

AB ile ilişkiler nasıl şekillenecek?

Şu anda beklentimiz AB kanadından o beklentilerin cevabını almak. Zira Vilnius’te görüşmeler yaptığım bütün AB üyesi ülkelerin liderleri ile bunu konuştuk ele aldık. Kendilerinden bu konuda artık 52 yıldır kapıda bekletilen Türkiye’ye yönelik olumlu adımların atılmasını istiyoruz dedik.

 

Türkiye-Yunanistan ilişkileri

Biz iki tane komşu ülkeyiz. Yanı tarihi noktadaki birikimlerimiz malum. Bu sürecin böyle gitmesini de istemiyoruz. Bu konuda sayın miçotakis yeni bir seçim geçirdi. Biz aynı şekilde yeni bir seçim geçirdik. Bunlarla birlikte iki seçim kazanan lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Kendilerinden özellikle istediğim en önemli konu başlıkları bir Batı Trakya ile ilgili konular bunları aşalım istedik.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.