Güney Amerika ülkeleri Müslüman ülkelerin yapamadıklarını yapıyor

Güney Amerika ülkeleri Müslüman ülkelerin yapamadıklarını yapıyor
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Güney Amerika ülkesi Bolivya İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara sert tepki göstererek İsrail ile olan diplomatik ilişkilerini kesti. Bolivya’nın dışında diğer Güney Amerika ülkeleri Kolombiya ve Şili de elçilerini İsrail’den geri çağırdı.

Bolivya’dan yapılan açıklamada “Bolivya, Gazze Şeridi’nde hali hazırda zaten binlerce sivilin öldüğü ve Filistinlilerin zorla yerlerinden edildiği, yiyecek ve su tedariğinin engellendiği, uluslararası insani hukuk kurallarının çiğnendiği saldırıların son bulmasını talep ediyor. Bolivya, İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesmeye karar vermiştir.” denildi. Böylece İsrail’le ilişkilerini kesen ilk Güney Amerika ülkesi oldu.

Şili ve Kolombiya da İsrail’deki elçilerini geri çekti

Öte yandan diğer Güney Amerika ülkeleri Şili ve Kolombiya da İsrail’deki elçilerini geri çekti. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, İsrail Büyükelçisi’nin de ülkeyi terk etmesini istedi. Petro da “bir sonraki aşama ilişkilerimizi kesmek olur” dedi. Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva İsrail’in Gazze’deki eylemlerini eleştirdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.