Hamas’tan ‘ateşkes’ açıklaması: İlerleyen saatlerde açıklanacak

Hamas’tan ‘ateşkes’ açıklaması: İlerleyen saatlerde açıklanacak
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

Terör devleti İsrail, Gazze’de hastaneleri vurmaya devam ederken Hamas’tan yapılan açıklamada ilerleyen saatlerde ateşkesin açıklanabileceği duyuruldu.

45. gününe giren Gazze’deki katliamda Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakın olduklarını belirtti. Heniyye, bu konuda ara buluculuk yapan Katar’a da cevaplarını ilettiklerini belirtti.  Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk de, Al Jazeera televizyonuna ateşkes ile ilgili, “Artık iş Katar’da. Onlar, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını duyuracaklar. Anlaşmanın detayları ilerleyen saatlerde açıklanacak” dedi.

Gazze’deki son durum: 5 bin 600’ü çocuk, 3 bin 550’si kadın olmak üzere 13 bin 300 şehit

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 5 bin 600’ü çocuk ve 3 bin 550’si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi şehit edildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

İSRAİL YİNE HASTANE VURDU

Ateşkes görüşmeleri sürerken bebek katili İsrail durmuyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Endonezya Hastanesi’ni vurduğunu hastanede cesetlerin üst üste yığıldığını açıkladı. Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, Gazze’nin kuzeyinde kısmi şekilde faaliyet gösteren tek sağlık kurumu Endonezya Hastanesi’nin durumuna ilişkin bilgi verdi. Berş, “İşgal güçleri, poliklinikler ile ameliyathane katını bombaladı, ekipmanları yok etti. Cesetler üst üste yığılmış durumda.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.