İşgal altındaki Batı Şeria’da katliam ve baskınlar devam ediyor

İşgal altındaki Batı Şeria’da katliam ve baskınlar devam ediyor
Yayınlama: 09.01.2024
A+
A-

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’ya gece boyunca yaygın baskınlar düzenlediği bildirildi.

Kalkilya, Nablus ve Ramallah’ta baskınlar yapıldığı ve burada bir adam ile oğlunun tutuklandığı bildirildi. Beytüllahim’de altı Filistinli tutuklandı.

Tulkarem ve Tulkarem mülteci kampında üç Filistinli erkeğin İsrail güçleri tarafından vurularak öldürülmesinin ardından şiddetli çatışmalar yaşandı.

İsrail terör örgütleri aracının adamlardan birinin cansız bedeninin üzerinden geçtiği görüntüler de ortaya çıktı.

Filistin Kızılayı, İsrail’in Tulkarem kampındaki bir eve düzenlediği hava saldırısında dokuz kişinin şarapnel yarası aldığını söyledi.

İsrail buldozerlerinin kasıtlı olarak kamptaki altyapıyı yok etmesini filme aldı. Başka bir buldozer patlayıcıyla vuruldu.

7 Ekim’den bu yana İsrail terör örgütünün, işgal altındaki Batı Şeria’daki yerleşimci saldırılarında en az 340 Filistinli öldürüldü; bu ölümlerin 60’ı yalnızca Tulkarem’de meydana geldi.

Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’nın ‘büyük bir gerilim’ ile karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, sözde Başbakan Binyamin Netanyahu üst düzey İsrail güvenlik yetkilileri tarafından işgal altındaki Batı Şeria’nın “büyük bir tırmanışın eşiğinde” olduğu konusunda defalarca uyarıldı.

Channel 12’nin haberine göre bu durum, İsrail hükümetinin vergi gelirlerini Filistin Yönetimi’ne (PA) aktarmayı reddetmesinden ve 150.000’den fazla Filistinli işçinin İsrail’deki işlerine geri dönmesine izin vermemesinden kaynaklanıyor.

İsrail tarafından 1990’lardaki geçici anlaşmalarla yönetilen ve genellikle aylık olarak dağıtılan vergiler, Filistin Yönetimi bütçesinin yarısından fazlasını oluşturuyor. 130.000’den fazla memur, maaşlarını ödemek için vergi transferine güveniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.