İsrail güvenli bölgeye kara saldırısı planlıyor!

İsrail güvenli bölgeye kara saldırısı planlıyor!
Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-

İsrail, Gazze’deki yerinden edilmişlerin ‘son sığınağı’ olan Refah’a kara saldırısı planlıyor.

İsrail savunma bakanı, ordunun bundan sonra Filistinli siviller için ‘güvenli bölge’ olarak belirlediği güney bölgesi olan Refah’ı hedef alacağını söyledi.

İsrail ordusu, kara saldırısını Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a doğru genişletmeyi planlıyor; burada kuşatma altındaki bölgedeki çoğu Filistinli, bölgenin geri kalanına yönelik ağır bombardıman nedeniyle sığınmak zorunda kaldı.

‘Küresel yardım kuruluşları endişeli’

İsrail yardım akışını engellemeye devam ederken, İsrail ordusunun Gazze’de “güvenli bölge” olarak belirlediği son yerin tehdit altına girmesi, yerinden edilenler arasında korkuya ve küresel yardım kuruluşlarının endişelerine yol açtı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Perşembe günü geç saatlerde X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda ,

“Hamas örgütünün Han Yunus Tugayı dağıtıldı, oradaki görevi tamamlayıp Refah’a devam edeceğiz” demişti. “Sonuna kadar devam edeceğiz, başka yolu yok.”

‘2 milyona yakın insan orada sıkıştı’

Gazze’deki 2,3 milyonluk nüfusun yaklaşık 1,9 milyonu, Mısır sınırı yakınındaki Refah’ta sıkışıp kalmış , koruma veya temel altyapı olmadan konutlarda kalıyor veya sokaklarda uyuyor.

Cuma günü Refah’tan bildiren El Cezire muhabiri Hani Mahmud, orada yerinden edilen nüfusun tuvalet ve yeterli temiz su gibi temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu söyledi. Ayrıca battaniyeleri ya da uygun kıyafetleri olmadığından “kışa hazırlıksız” olduklarını ve bunların da onları hastalanma riskiyle karşı karşıya bıraktığını söyledi.

‘Mahmud Abbas: ‘Tamamen umursamazlık’

Mahmoud, Gallant’ın açıklamasının, halihazırda çaresiz koşullarla karşı karşıya olan Refah’taki insanlara yönelik “tamamen umursamazlık gösterdiğini” söyledi.

“Birçokları için bu, panik düzeyini artırdı. Gidebilecekleri başka bir yer yok. Burası Filistinlilerin Gazze’deki son sığınağı. Onun ötesinde sadece Mısır sınırı var” dedi.

Refah’ta altı çocuk babası ve iş adamı olan 55 yaşındaki Emad, Reuters haber ajansına İsrail tanklarının gelmeye devam etmesi halinde “iki seçenekle karşı karşıya kalacağımızı” söyledi: “kalıp ölmek ya da Mısır’a doğru duvarlara tırmanmak.”

‘Gazze nüfusunun büyük bölümü Refah’ta’

Tanklar hücum ederse bu savaşta daha önce görülmemiş bir katliam olacak!

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail ordusu, savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 27 binden fazla insanı öldürdü ve Filistinliler, İsrail’in son savaş planının daha fazla ölüm ve yıkım anlamına geleceğine inanıyor.

“Gallant, ‘ordunun ‘güvenli bölge’ ilan ettiği Refah’a doğru ilerlemediği sürece zaferin tamamlanmayacağını söylüyor.

Mahmud, Filistinliler için bu yeni bir soykırım anlamına geliyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.