İsrail, Lahey’deki Gazze soykırımı suçlamalarıyla nasıl mücadele edecek?

İsrail, Lahey’deki Gazze soykırımı suçlamalarıyla nasıl mücadele edecek?
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

Netanyahu, dini sağcı koalisyon ortaklarına daha fazla diz çöktürmediği için pişman olabilir.

Güney Afrika’nın şikayetinin yol açtığı tüm yargılamalar şüphesiz yıllar boyu sürecek, muhtemelen Gazze savaşı bittikten çok sonra da sürecek. Ancak İsrailli terör örgütü, UAD’nin Rusya’ya karşı olduğu gibi geçici bir tedbir kararı verebileceğinden korkuyor ve bunun olmaması için çabalıyorlar.

İsrail kendinin Rusya olmadığını iddia ediyor. Ve UAD’nin geçici de olsa aleyhinde bir karar vermesi, düşmanlarına önemli bir propaganda zaferi kazandıracak, aynı zamanda ülkeyi diplomatik ve askeri açıdan garip bir duruma sokacaktır.

Politico’nun haberine göre; bir tedbir kararının dikkate alınmaması, İsrail’in zaten rahatsız olan ve kendi iç siyasi sorunlarıyla mücadele eden Batılı müttefikleriyle ciddi zorluklar yaşamasına neden olacaktır. Bu aynı zamanda İsrail’in ana savaş hedefi olan Hamas’ı ezme ve 7 Ekim’de maruz kaldığı saldırılara benzer bir saldırının en azından öngörülebilir gelecekte bir daha gerçekleşmemesini sağlama yönündeki Batı desteğinin de aşınması riskiyle karşı karşıya kalacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.