İsrail vahşeti kan donduruyor!

İsrail vahşeti kan donduruyor!
Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-

İsrail katliamlarına bir yenisini daha ekledi! Okulda çıplak, elleri ve gözleri bağlı onlarca ceset bulundu.

İsrail’den Gazze’deki katliamlarına bir yenisini daha ekledi! Gazze’de bir okulda çıplak, elleri ve gözleri bağlı 30 Filistinlinin cesedine ulaşıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, en son yaptığı açıklamada saldırıların devam edeceğini açıklamıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yönelik saldırılarına 117 gündür devam ediyor. İsrail askerleri sahadaki infazlarına ve Filistinlileri kaçırma eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Filistin Esirler Cemiyeti (PPS), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bir okulda elleri ve gözleri bağlı 30 Filistinlinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

‘ELLERİNİ VE GÖZLERİNE BAĞLADILAR’

Açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beit Lahia kentinde İsrail güçleri tarafından kuşatılan bir okulda elleri ve gözleri bağlı 30 Filistinlinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

İsrail’in söz konusu Filistinlileri infaz ettiği belirtilen açıklamada, infaz edilen Filistinlilerin kıyafetlerinin üzerinde olmadığı ifade edildi.

‘KATLİAM NE ZAMAN BİTECEK?’

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze’de İsrail’in artan saldırılarının ardından, Filistin devletinin tanınması üzerine kapsamlı bir çalışma başlatılması talimatını verdi. Bu adım, İsrail-Filistin sorununda yeni bir döneme işaret ediyor.

‘NEREDEYSE 27 BİN SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ’

İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 11 bini çocuk, 7 bin 500’ü kadın olmak üzere 26 bin 637 Filistinli öldürüldü, 65 bin 387 kişi yaralandı. Filistin’e yönelik saldırıların devam etmesi kararını sürdüren Netanyahu, önceki gün Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze’den çekilme talebini kabul etmeyerek saldırıların hedeflerine ulaşıncaya ve zafer kazanıncaya kadar devam edeceğini açıklamıştı.

‘BAKANLIK ‘ULUSLARARASI SORUŞTURMA’ ÇAĞRISI YAPTI’

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı ise uluslararası soruşturma çağrısında bulundu. El Cezire’nin aktardığına göre bakanlığın açıklamasında,

“Gazze Şeridi’nin kuzeyinde 30’dan fazla Filistinli şehidin çürümüş cesedi bulundu. İdam edildiklerinin açık bir kanıtı olarak gözleri bağlı ve elleri bağlı bir şekilde bulundular” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.