NATO’dan son derece kritik Ukrayna hamlesi!

NATO’dan son derece kritik Ukrayna hamlesi!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

NATO Liderler Zirvesi’ne açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO’ya dahil edilmesi ve Rusya’ya karşı zafer kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

NATO Liderler Zirvesi’nin bir diğer ana gündem maddesi Ukrayna – Rusya savaşı oldu. Zirvede Ukrayna Devleti’ne her türlü desteğin verileceği  ve Ukrayna’nın NATO’ya dahil edilmesi gerektiği vurgulandı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ukrayna’nın NATO’ya katılması için davet göndereceğiz

Ukrayna’nın NATO’ya girmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerine belirten Stoltenberg, “Müttefikler uzlaştığında ve şartlar karşılandığında Ukrayna’nın NATO’ya katılması için davet göndereceğiz.” dedi.

 

Stoltenberg’in açıklamaları şöyle:

Ukrayna’ya NATO daveti

“Müttefikler bugün şuna karar verdi, güçlü birlikte bir mesajın Ukrayna’ya verilmesinde anlaştı. Ukrayna’yı NATO’ya yakınlaştıracağız. Aynı zamanda sözleşmenin ilerleyen zamanda üyeliğe yol açan bir mesaj olmasını istedi. 2 adım yerine 1 adım olacak üye olmak için. Üyelik daveti şartlar yerine getirildiği zaman yapılacak.

 

En önemli görevimiz Ukrayna’nın kazanması. Ukrayna’yı NATO’ya yakınlaştıracağız. Askeri desteği de 2014’te başladı, geçen sene tam ölçekli arttı. Geçtiğimiz günlerde müttefikler yeni önemli açıklamalarda bulundu. Uzun menzilli füzeler sağlayacak Almanya, ABD’de daha fazla askeri destek açıkladı. Bir araya geldiğinde bu güçlü bir mesaj sunuyor Kiev’e.

 

Bir paket üzerinde anlaştık. Ana unsurları belirttim. Ukrayna ve NATO arasındaki ilişki ve tüm diğer destek ikili görüşmelerde duyurulan paketlerdi. Ben de yakın iletişim içinde oldum yetkililerle. Zelenskiy ile bu akşam görüşeceğim. Yarın NATO Ukrayna Konseyi görüşmesi olacak. Bu da Ukrayna’yı NATO’ya daha da yakınlaştıracak bir paket.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.