Ürdün’de 3 ABD askeri öldürüldü!

Ürdün’de 3 ABD askeri öldürüldü!
Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

Biden, Ürdün’deki insansız hava aracı saldırısında üç ABD askerinin öldürüldüğünü söyledi.

ABD ordusu, Ürdün’ün kuzeydoğusunda ABD kuvvetlerine düzenlenen saldırıda üç kişinin öldüğünü, en az 25 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ABD ordusu, Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç ABD askerinin öldüğünü ve en az 25 kişinin de yaralandığını söyledi.

‘ABD Başkanı Joe Biden Pazar günü açıklama yaptı’

 “Hala bu saldırının gerçeklerini toplarken, bunun Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz.” dedi.

Biden, “ABD’nin tüm sorumlulardan, bizim seçeceğimiz zamanda ve şekilde hesap soracağını” söyledi.

‘Austin’den açıklama’

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün geceki saldırıda üç ABD askerinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasından dolayı “öfkeli ve derin üzüntü duyduğunu” söyledi.

Askerlerin, IŞİD’le mücadele için Ürdün’ün kuzeydoğusundaki Suriye sınırına yakın bir bölgeye konuşlandırıldığını söyledi.

Austin, “Bu cesur Amerikalılar ve aileleri dualarımda ve tüm Savunma Bakanlığı onların kaybının yasını tutuyor” dedi.

Saldırıdan “İran destekli milisleri” sorumlu tuttu ve Başkan Biden’ın ABD’nin “kendi seçtiğimiz yer ve zamanda” karşılık vereceği yönündeki yorumunu yineledi.

“Başkan ve ben Amerikan güçlerine yönelik saldırılara tolerans göstermeyeceğiz ve ABD’yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız” dedi.

Cumhuriyetçi politikacılar ABD’li askerlerin ölümlerinin suçunu Biden’e yüklemekte gecikmediler.

Arkansas senatörü Tom Cotton , Twitter/X’teki bir gönderisinde, “Joe Biden, birliklerimize yönelik saldırılara göz yumarak, ayetullahlara milyarlarca dolar rüşvet vererek ve onları sonuna kadar yatıştırarak İran’ı uzun yıllar cesaretlendirdi” dedi.

“Askerlerimizi öylece bıraktı ve şimdi üç kişi öldü, düzinelerce kişi de yaralandı. Bu saldırılara verilecek tek yanıt, hem İran’da hem de Orta Doğu’da İran’ın terörist güçlerine karşı yıkıcı bir askeri misilleme olmalıdır” diye ekledi.

Ürdün devlet televizyonu, Ürdün hükümetinin sözcüsü Muhannad Mubaidin’in, saldırının krallığın dışında, Suriye sınırında gerçekleştiğini söylediğini aktardı.

İran destekli silahlı grupların şemsiye grubu olan Irak’taki İslami Direniş, biri Ürdün-Suriye sınırında olmak üzere üç üsse düzenlenen saldırıları üstlendi.

Kuşatma altındaki bölgedeki Filistinli yetkililere göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik müteakip saldırısı 26.400’den fazla insanı öldürdü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.