Wagner, Nijer’deki askeri darbeye destek verdi!

Wagner, Nijer’deki askeri darbeye destek verdi!
Yayınlama: 29.07.2023
A+
A-

Rusya’da, darbe girişiminde bulunarak dünya gündemine oturan paramiliter ordu Wagner, bu seferde Nijer’deki askeri darbeye destek olduğunu açıkladı.

Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Nijer’deki askeri darbeyi savundu. Prigojin konuyla alakalı, “Nijer’de yaşananlar, Nijer halkının sömürgecilerle mücadelesinden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

 

Darbeye açıktan destek

Nijer’deki askeri darbeye yaptığı paylaşımla açıktan destek veren Prigojin şunları söyledi:

“Nijer’de yaşananlar, Nijer halkının sömürgecilerle mücadelesinden başka bir şey değildir. Bu, kendi yaşam kurallarını ve yaşam biçimlerini onlara dayatmaya ve onları Afrika’nın yüzlerce yıl önceki durumunda tutmaya çalışan sömürgecilerle mücadelesinden başka bir şey değildir”

 

Nijer’deki askeri darbe

Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum, 26 Temmuz’da Muhafız Alayı tarafından Başkanlık Sarayı’nda alıkonulmuş, anayasanın feshedildiğini, tüm kurumların askıya alındığını ve ülkenin sınırlarının kapatıldığını açıklamıştı. Nijer’de askeri darbenin lideri Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdourahmane Tchiani, geçiş hükümetinin başkanı olmuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.