Karne hediyesi nasıl alınır?

Karne hediyesi nasıl alınır?
Yayınlama: 19.01.2024
A+
A-

Öğrencilere karne hediyesi olarak ne kadar para verilecek? Takdir ve teşekkür karne hediyesi nasıl alınır? Başarı teşvik başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Aralık 2022’de Başarı Teşvik Programı kapsamında sosyal yardım Erdoğan dereceye giren öğrenciler için “Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemelerin yapılması bekleniyordu.

Karneleri alan çocukların anne ve babaları, öğrencilere karne hediyesi olarak verileceği duyurulan 10.200 TL’lik ödemenin nasıl alınacağını soruyor.

Öğrencilerden takdir teşekkür belgelerini alanlar için,  Başarı Teşvik Programı kapsamında, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencileri için ise net asgari ücret kadar başarı desteği verileceği müjdelenmişti.

Bu sene takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere para yardımı yapılacak mı?

Takdir teşekkür karne hediyesi ödemesi nasıl alınır? Başarı Teşvik Programı başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Karne hediyesi

Takdir teşekkür karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır?

Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. Başvurular osyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

Bu sene başarı teşvik programı başvuru tarihi ve ödemeleri ile ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Başarı Teşvik Programı adı altında sağlanacak ödemelerde asgari ücret baz alınacak. 2023 yılında asgari ücret net 11.402,32 TL olarak belirlendi. Buna göre öğrencilere 6.841,39 TL ödeme verilecek.

 

#karne ödemesi

#başarı teşvik programı

#takdir teşekkür hediyesi

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.