YKS’de 500 tam puan alan hafız genç ilahiyat okumak istiyor!

YKS’de 500 tam puan alan hafız genç ilahiyat okumak istiyor!
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

YKS sınavında Yabancı Dil Testi (YDT) Arapça alanında 500 tam puan alan Hüseyin Furkan Erdem, kariyerini ilahiyat alanında planlıyor. Başarılı öğrenci aynı zamanda hafız olmasından dolayı herkes tarafından takdir gördü.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan 19 yaşındaki genç, sevincini başta hacdaki ailesi olmak üzere öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Annesinin 28 Şubat döneminde zulüm gördüğünü ifade eden Erdem, “Allah bana annemin atıldığı fakültede sınava girip birinci olmayı nasip etti” ifadelerini kullandı.

 

“Çıkmış soruları da çözerek sınava hazırlandım”

YKS sınavında nasıl başarı sağladığıyla ilgili süreci anlatan Erdem, “Okulda Arapça alanında çok iyi bir temel yaptım ve bunun üzerine koyarak devam ettim. Aynı zamanda Ürdün’de de 45 gün kalarak dili pekiştirdim. Çıkmış soruları da çözerek sınava hazırlandım. Bu yöntem, 500 tam puan almam için yeterli oldu.” diye konuştu.

 

28 Şubat döneminde annesinin atıldığı okulda sınava girdi

Sınava girdiği okulun kendisi ve ailesi için de çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Erdem, “Annem 28 Şubat mağdurlarından biri. O dönemde İngiliz Dili ve Edebiyatı 4. sınıftayken okuldan atılmış ve ciddi sıkıntılara maruz kalmış. Allah bana annemin atıldığı fakültede sınava girip birinci olmayı nasip etti.” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.