Bakan Dönmez duyurdu! ‘Türkiye Bulgaristan’a doğal gaz satacak’

Bakan Dönmez duyurdu! ‘Türkiye Bulgaristan’a doğal gaz satacak’
Yayınlama: 03.01.2023
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bulgar Gaz ile BOTAŞ arasında yarın yapılacak anlaşma ile Türkiye’nin Bulgaristan’a doğal gaz satacağını duyurdu.

Milli Nizam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TVNET’te Serhat İbrahimoğlu moderatörlüğündeki Net Bakış programında Mete Yarar ve Nedim Şener’in sorularına yanıt verdi.

Karadeniz gazına ilişkin açıklamalarda bulunan Dönmez, enerjide gelinen seviyenin sevindirici ve iftihar edici olduğunu belirtti. Çıkartılacak gazın evlerde kullanılarak vatandaşların lehine çevrileceğini vurgulayan Dönmez, yeni bir gelişme de duyurdu.

BOTAŞ ve Bulgar Gaz arasında anlaşma

BOTAŞ ile Bulgar Gaz arasında salı günü bir anlaşmanın imzalanacağını bildiren Dönmez, Türkiye’nin Bulgaristan’a doğal gaz satacağını açıkladı.

Dönmez’in açıklaması şu şekilde:

“BOTAŞ en son Umman’da bir görüşme yaptı. Büyük oranda da anlaştılar. Kısa süre içinde bir LNG anlaşması yapacak. Biz geçen sene 15 ülkeye gitmişiz. Bulgaristan’a seyahatimiz var. Orada da Bulgargaz şirketiyle BOTAŞ arasında anlaşma yapılacak. BOTAŞ ile Bulgar Gaz arasında anlaşma sağlanacak.”

Bulgar Bakan müzakereleri duyurmuştu

Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov, Türkiye’nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminallerinden 1 milyar metreküplük kapasite kullanmak için müzakerelerin sürdüğünü söylemişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.