Bakan Kurum’dan “Orta gelirlilere TOKİ” açıklaması!

Bakan Kurum’dan “Orta gelirlilere TOKİ” açıklaması!
Yayınlama: 23.12.2022
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirliler için TOKİ projesinin hazır olduğunu belirterek, projeye ilişkin çalışmaların 2023 Ocak ayında başlayacağını söyledi.

Milli Nizam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından ATO Conresium’da düzenlenen “İmkon Yapı Bazaar Gayrimenkul, Yapı ve İnovasyon Zirve Programı”nın açılışına katıldı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, orta gelirliler için TOKİ projesinde çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

“Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz orta ve orta üstüne hitap eden bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde sizlerin de sorun yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin bir çalışma yapıyoruz.” diyen Bakan Kurum, projeye ilişkin hedeflerini şu ifadelerle anlattı: İstiyoruz ki konut arzını artıralım ve yüklenicilerimiz, müteahhitlerimiz yeni projeler yapsınlar, onlara bu işleri yapacak finans desteği sağlayalım.

2023 yılı Ocak ayını işaret eden Bakan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

Diğer taraftan da evini yeni alacak kardeşlerimize, orta gelire, Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkanı tanıyalım istiyoruz. Toplumumuzun tüm kesimini kapsayacak bu projemizin, bu yeni konut hamlemizin tüm detaylarını artık tamamladık. İnşallah yıl sonu, 2023’ün başı itibarıyla bu projemizi de aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.