Enflasyon böyle patladı! Emekli, çalışan perişan!

Enflasyon böyle patladı! Emekli, çalışan perişan!
Yayınlama: 05.02.2024
A+
A-

Ocak ayı enflasyonu TÜFE’de yüzde 6.70 yıllık enflasyon Tüfe’de yüzde 64.86 olarak gerçekleşti. Ekonomistler hissedilen enflasyonun ise bunun en az iki katı olduğunu söylüyorlar.

ENAG İKİ MİSLİ DİYOR!

 

TÜİK 20 aydır enflasyon verilerini açıklamıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre, ocakta yıllık enflasyon yüzde 64,86 oldu. Aylık artışsa yüzde 6,7 oldu. TÜİK, aralıkta aylık yüzde 2,93’le yıllık enflasyonu yüzde 64,77 olarak açıklamıştı. Enflasyon Araştırma Grubu’na göreyse (ENAG) yıllık enflasyon ocakta yüzde 129,1 olarak gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Aylık enflasyon Şubat'(ın ikici yarısından itibaren düşecek!”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, enflasyonun ocakta geçici etkiler nedeniyle yükseldiğini, şubattan itibaren aylık enflasyonda kayda değer düşüş olacağını belirtti.

AHMET HAKAN’IN PROGRAMINDA EMEKLİ MUHABBETİ!

Konu CNNTürk’de Ahmet Hakan’ın programında da tartışıldı. Abdülkadir Selvi ve Melik Yiğitel’e takılan Gazeteci İsmail Tükel, “Siz söyleyin, emeklinin durumu ne olacak?” dedi.

Abdülkadir Selvi, Tükel’e “Rüyasında da beni görecek” karşılığını verdi.

YÜKSEK FAİZ İÇİN GELECEKLER!

Programda görüşlerine başvurulan Ekonomist Prof.Dr. Abdulkadir Develi ise, Türkiye’deki politika faizinin yüzde 45’e yükseldiğini ve liranın artışının sınırlı olmasının beklendiğini söyleyerek, “Bu durumda, yüksek faiz getirisi elde etmek isteyen yabancı sermaye Türkiye’ye gelecektir.” dedi. Prof.Dr. Develi, Mehmet Şimşek’in ekonomi politikasına dış dünyadan büyük destek olduğunu öne sürdü.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.