EYT’de düğüm çözüldü! Erdoğan Beştepe’deki toplantının ardından açıkladı

EYT’de düğüm çözüldü! Erdoğan Beştepe’deki toplantının ardından açıkladı
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemeyle ilgili toplantıdan sonra konuştu. Erdoğan, EYT’de yaş sorununun çözüldüğünü açıkladı.

Milli Nizam

EYT’ye takılan yaklaşık 2 milyon 250 bin emekli adayına müjde Beştepe’den geldi.

Beştepe’deki emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemeyle ilgili toplantıdan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaş engelinin kaldırıldığını duyurdu.

Konuşmasına, “Ülkemizin tüm tartışma alanlarını, milletimizin her kesimin beklentilerini çözmüş olarak 2023’e girme kararlılığımızın son örneği olan emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenleme müjdesiyle sizlerin huzurundayım” diyerek başlayan Erdoğan, “Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT olarak bilinen bu düzenleme uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan EYT’ye ilişkin düzenlemeyi şöyle açıkladı:

Bugün paylaşacağımız düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini de kısa sürede tamamlayacağız. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları da yaptık. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.