LPG’ye zam geliyor!

LPG’ye zam geliyor!
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

Benzin fiyatlarının yükselmesi nedeniyle sürücülerin tercihi olan LPG (Otogaz) için yeni bir fiyat güncellemesi yapılıyor. Bu gece itibarıyla LPG fiyatları artacak ve litre başına 18 TL’ye çıkacak.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar sonrasında Eylül ayının sonunda benzinde beklenmedik bir indirim yaşanmış ve litre fiyatı 36-37 TL aralığına gerilemişti. Ancak, petrol fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, Ekim ayının başında benzine yeni bir zam haberi geldi. Sektör kaynaklarına dayalı bilgilere göre, benzine gelen zam sonrasında sürücülerin sıkça tercih ettiği LPG fiyatlarına da zam yapılması bekleniyor.

LPG’de el yakacak

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, LPG fiyatlarına bir zamlanma daha geliyor. Sektör kaynaklarına dayanarak aktarılan bilgilere göre, bu gece saat 00.00’dan itibaren LPG fiyatlarına 0,80 kuruşluk bir zam yapılacak. 3 Ekim 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan bu zam sonucunda, LPG’nin litre fiyatı 18 TL’yi aşacak.

Benzin ve motorine zam var mı?

Eylül ayı boyunca benzinin litre fiyatında 1,64 TL zam ve 1,94 TL indirim gibi dalgalanmalar yaşanmıştı. Sektör kaynaklarına göre, yaklaşık olarak 1 TL ile 1,3 TL arasında bir benzin fiyatı artışı beklentisi hala devam ediyor. Motorinin litre fiyatında ise Eylül ayında 2 TL’lik bir zam gerçekleşmişti ve şu an için 1,50 TL’ye kadar bir zam beklentisi bulunuyor. Ancak kesin bir tarih ve zam miktarı hakkında henüz kesin bir bilgi vermek mümkün değil.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.