Otomobilde senetli satış dönemi! Banka mı, senet mi?

Otomobilde senetli satış dönemi! Banka mı, senet mi?
Yayınlama: 22.02.2024
A+
A-

Bankalar, kredi musluklarını neredeyse tamamen kapatınca piyasadaki kriz büyüdü. Otomobil satmakta güçlük çeken oto galerileri çareyi senetli satışa geri dönmekte buldu.

SENET DEVRİNE DÖNÜŞ

Banka faizlerinin iyice kesildiğini, krediye çok az kişinin ulaşabildiğini belirten galericiler, bu durumun da ikinci el otomobil talebini durma noktasına getirdiğine işaret ettiler.

Piyasanın “dönebilmek” için çareler aradığını ve bundan dolayı da bir vakitler revaçta olan senetli satış dönemine geri dönüldüğünü vurgulayan galericiler, şöyle devam ettiler:

“Belli şartlarda senetli satış yapabiliyoruz. Aracını satmak isteyen bize getiridğinde,  aracın en az 2002 model olması, büyük kaza geçirmemiş olması gibi şartlar arıyoruz. Otomobil satın almak isteyen müşteriye sunduğumuz  imkan, bankaya göre çok daha cazip. Bankadan kredi çekebilmek çok zor, çekilebilse bile çok yüksek faiz oranları uygulanıyor. Bizde ise maliyet çok daha düşük, Senetli alışveriş bir zamanların olmazsa olmasıydı, piyasa yavaş yavaş buna dönüyor. Tabii, borçlanacak müşteriyi biz de araştırıyoruz. Yoksa sermayenin elden uçup gitmesi de var.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.