Suat Kılıç: ‘Akaryakıt fiyatları maalesef yepyeni bir boyut kazandı’

Suat Kılıç: ‘Akaryakıt fiyatları maalesef yepyeni bir boyut kazandı’
Yayınlama: 13.02.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamları eleştirerek, “Akaryakıt fiyatları maalesef yepyeni bir boyut kazandı. 14 Mayıs 2023’te yani milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu gününde 1 litre mazot Ankara’da 18 lira dokuz kuruş. Bugün 1 litre mazot Ankara’da 45 lira dokuz kuruş. İstanbul’da bir litre mazot bugün 44 lira. Nereden nereye diyebileceğimiz çarpıcı bir örnekle karşı karşıyayız.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, Antalya’da meydana gelen selden etkilenenlere “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

‘Refah bölgesinde yaşanan devlet terörünün sorumlusu İsrail kadar ABD’dir’

İsrail’in Gazze’de ‘güvenli bölge’ olarak tanımlanan Refah bölgesinde katliam yapmasına sert tepki gösteren Kılıç, “Dünyanın en acımasız, en ilkel işgalini yerleşimcilik perdesiyle gizlemeye çalışıyorlar. Gazze’nin tamamında ve bugün Refah bölgesinde yaşanan devlet terörünün sorumlusu İsrail kadar ABD’dir. Soykırım suçlusu Netanyahu kadar Biden’dır. Netanyahu arsın Hitleridir ve acımasız bir katliam sürdürmektedir. İslam dünyası sessizliği korurken insani bir adım hiç beklemediğimiz yerden Hollanda’dan geldi. Hollanda Yüksek Mahkemesi İsrail’e F-35 parçası satışını durdurdu. Hollanda Yüksek Mahkemesi’nin İsrail’e F-35 parçası satışını, durdurmasının temel gerekçesi İsrail’in çocukları ve masum sivilleri acımasızca ve ölçüsüzce öldürüyor olmasıdır. İslam dünyasından hala bir tepki söz konusu bile değil. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Uluslararası Adalet Divanı’na yaptığı başvuru ve aldırdığı ihlal kararının akabinde Hollanda Yüksek Mahkemesi’nden gelen bu kararı insanlığın ölmediğine ilişkin bir umut işareti sayıyor, teşekkür ediyor, ayakta alkışlıyoruz. Temennimiz Refah Bölgesindeki katliama devam eden devlet terörüne tüm dünyanın Birleşmiş Milletler’in (BM) ve İslam ülkelerinin de artık bir tepki vermesidir. ” ifadelerini kullandı.

‘Doğu Türkistan’da etnik soykırım yapılıyor’

Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur halkına ‘Çin işkencesi’ yapıldığını belirten Kılıç, “Doğu Türkistan’da etnik soykırım yapılıyor. Çin yönetimi tarafından sistematik İslamofobik saldırılar düzenleniyor. Doğu Türkistan’da yapılan kimliksizleştirme, dinsizleştirme, İslamsızlaştırma ve milliyetsizleştirmedir. Birleşmiş Milletleri, harekete geçmeye, önlem almaya, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskı ve zulmü durdurmaya davet ediyorum” diye konuştu.

‘Akaryakıt fiyatları maalesef yepyeni bir boyut kazandı’

Akaryakıta yapılan zamları da değerlendiren Kılıç, yapılan zamların millete iğneden ipliğe zam olarak döneceğini belirterek şöyle devam etti:

“Ülkemizin iç gündeminde el yakan, cep yakan, cüzdan yakan ulaşım sektörünü, tarım sektörünü, nakliye sektörünü ve bağımsız araç kullanıcılarını kara kara düşündüren temel bir problem maalesef seri halde devam eden akaryakıt zamları. Akaryakıt fiyatları maalesef yepyeni bir boyut kazandı. 14 Mayıs 2023’te yani milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu gününde 1 litre mazot Ankara’dan 18 lira dokuz kuruş. Bugün 1 litre mazot Ankara’da 45 lira dokuz kuruş. İstanbul’da bir litre mazot bugün 44 lira. Nereden nereye diyebileceğimiz çarpıcı bir örnekle karşı karşıyayız. Mayıs’ın on dördünden şubatın on üçüne bir litre motorin Ankara’da 18 liradan, 45 liraya yükselmiş durumda. Yılbaşından bu yana gelen zam yüzde 19 seçimden bu yana bir litre mazota yapılan zam yüzde 125. Açıklanan yıllık enflasyon rakamı yüzde 65’ler düzeyinde… Bir yılı bile tamamlamadan on ay gibi bir zaman içerisinde mazotun litresine gelen zam yüzde 125. 18 liradan 45 liraya, ulaşım sektörü bu zammı taşıyamaz. Nakliye sektörü bu zammı taşıyamaz. Akaryakıta gelen hayata iğneden ipliğe yansıyacak. Sonunda da enflasyon rakamlarına yansıyacak. TÜİK enflasyonu olduğu sürece problem yok denilebilir. Ama öyle değil maalesef hayatın gerçeği. Markete, bakkala, manava, kasaba girdiğinde vatandaşımız birebir hayatın gerçeğiyle yüzleşiyor.” ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır

En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini savunan Kılıç, emeklilerin fiyat artışlarından olumsuz etkilendiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ocak ayının enflasyonu, emekli maaşlarından önemli bir miktarı aldı, götürdü. Akaryakıt zamlarıyla birlikte anlaşılıyor ki, şubat ayı enflasyon rakamı da ocak ayının gerisinde kalmayacak. Hal böyle olunca günden güne satın alma gücü eriyen bu ücretlerle emeklilerin hayatını sürdürebilmesi mümkün değildir. Hele ki kendi evi olmayan, kirada oturmak zorunda kalan emekli için çifte şok durumu var. Çünkü ülkemizde kira fiyatları da maalesef henüz tam manasıyla kontrol altına alınabilmiş değil. Kademeli emeklilik staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili kanun teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdik. Teklifimiz TBMM’de beklemede. Hükümet tarafından iktidar partilerinden beklentimiz bu teklife destek vermeleri ve emeklilikte adalet bekleyenlerin nefes alabileceği huzurla uyuyabileceği bir Türkiye’nin inşası için sorunu çözme yönünde harekete geçmeleridir”

‘Ankara’da alternatif Yeniden Refah Partisi’dir’

Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik çalışmalara başladığını sözlerine ekleyerek, “Ankaralı Refah Partisi eliyle yapılan belediyecilik hizmetlerini biliyor, Ankaralı Refah’ı tanıyor, inşallah 31 Mart’ta sandıktan çıkacak netice sonrasında Ankaralıya, Yeniden Refah Belediyeciliğini de tanıtma imkanını bizler yakalamış olacağız. Yeniden Refah Partisi’nin Ankara’da, büyükşehir belediye başkanlığını kazanacağına inanıyorum. Yeniden Refah Parti’mizin Ankara’da geçmişte olduğu gibi birçok ilçe belediyesini de kazanacağına inanıyorum. Ankara’mızın milli görüş belediyeciliğine ilgi duyduğunu, özlem duyduğunu biliyorum. Ankara’nın geri kalan hizmetleri için, yitik yılları için, kayıp zamanları için çözümün, çarenin Yeniden Refah’ta olduğunu biliyorum. Alternatifsiz kaldığını düşünen Ankaralılar için alternatif olduğunu biliyorum. Alternatif Yeniden Refah Partisi’dir. Alternatif Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç’tır. Alternatif ilçelerde Yeniden Refah Partisi’nin ilçe belediye başkan adaylarıdır. Çok iyi bir belediye yönetimi ortaya koyacağız. Şeffaf belediyeciliği gerçek anlamda göreceksiniz. Halka hizmetkarlığı gerçek anlamda göreceksiniz. Kızılay’ın üzerindeki grip toz bulutlarının ve kirli gazların Ankara’dan temizlendiğini göreceksiniz. Ankara’nın musluklarından, içilebilir kalitede içme suyu aktığını göreceksiniz ve kısa bir süre içerisinde Ankara’nın cadde ve sokaklarında delik asfalt kalmadığını göreceksiniz. Bambaşka bir Ankara göreceksiniz, enerjisi yüksek bir Ankara göreceksiniz. Genç Cumhuriyetimize, genç başkent ruhunu yansıtan bir Ankara’da yaşama fırsatını sizlere sunacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.