Türk İş’ten çok net mesaj! “Asgari ücret 9 bin liranın altında olursa imzalamayız”

Türk İş’ten çok net mesaj! “Asgari ücret 9 bin liranın altında olursa imzalamayız”
Yayınlama: 20.12.2022
A+
A-

2023 yılı asgari ücretinin görüşüldüğü Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı tamamlandı. Toplantının ardından açıklamada bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 9 bin lira olarak açıkladıkları teklifleriyle ilgili, “Vermezlerse masaya oturmayız” dedi.

Milli Nizam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2023 yılı asgari ücretinin görüşüldüğü üçüncü toplantısı sona erdi.

Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda basına kapalı olarak gerçekleşti. Üçüncü toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave veriler görüşüldü.

“Vermezlerse imzalamayız”

Toplantıdan sonra açıklamada bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, net mesajlar verdi.

“Türk-İş’in teklifi 9 bin lira.” hatırlatması yapan Atalay, “Verirlerse imzalarız, vermezlerse masaya oturmayız.” dedi.

Toplantı çıkışında gergin olduğu gözlenen Ergün Atalay, “İşveren tarafının tutumu nedir?” sorusuna, “İşverene sorun” ifadesi ile cevap verdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısından önce konuşan Ergün Atalay, “Asgari ücrette kırmızı çizgimiz 7 bin 785 TL.” demişti.

Bakan Bilgin 3. toplantıyı işaret etmişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, üçüncü toplantıda uzlaşma sağlanacağını ifade etmişti.

2022 yılının ikinci yarısında yeniden zamlanan asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.