1o milyon kapasiteli yeni havalimanı KKTC’de açıldı!

1o milyon kapasiteli yeni havalimanı KKTC’de açıldı!
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

KKTC’deki yeni yapılan havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile açıldı. Kıbrıs Adası’nın en büyük havalimanı ünvanına sahip Yeni Ercan Havalimanı’nın yolcu kapasitesi de 10 milyona çıkacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde inşaatı sona eren Yeni Ercan Havalimanı düzenlenen törenle açıldı. Havalimanının açılışı KKTC’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı’nın yanında ise Cumhur İttifakı partilerinin genel başkanları da yer aldı.

450 milyon euroya mal olan 9 adet körük ile 30 uçaklık park alanına sahip olan yeni  modern mimarisiyle dikkat çekiyor.

 

Yeni havalimanının özellikleri göz doldurdu

Yeni havalimanı bünyesinde 128 bin metrekarelik terminal alanı ve toplam 85 bin metrekarelik açık ve kapalı otoparkı barındırıyor. Yeni pist ise 3 bin 200 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde. Yeni havalimanının bagaj sistemi içerisinde entegre 4 adet patlayıcı tespit x-ray bulunuyor. Giden yolcu katında 16 adet x-ray ve kapı tipi metal dedektör bulunan havalimanında ikisi körüklü 8 adet yolcu biniş köprüsü bulunuyor.

 

60 adet check-in noktası

Girişleri, 4 sağda ve 4 solda olmak üzere x-ray cihazları karşılıyor. Girişten sonra hareket edilecek alanda yolcuları 60 adet check-in noktası karşılayacak. Burada verilen bagajlar, elektronik sistemler ve güvenlik tarama cihazlarıyla el değmeden 15 metre aşağıya indirilecek, daha sonra uçağa güvenli bir şekilde taşınacak.

4.5 kilometrelik de bir bagaj ray hattına sahip olan terminalde hızlı geçişlerin sağlanması açısından giden yolcu için 24 adet, gelen yolcu için 20 olmak üzere 44 pasaport kontrol noktası, engelli ve özel geçişler yer alıyor. Güvenliğin sağlanCumması için servis araçları ve yolcu araçları ayrı bölmelerden alana giriş yapacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.