Yusuf Ziya Gümüşel’den mahkemeye ‘yakalama kararı’ tepkisi!

Yusuf Ziya Gümüşel’den mahkemeye ‘yakalama kararı’ tepkisi!
Yayınlama: 18.12.2022
A+
A-

Kızı H.G.K.’yı 6 yaşında evlendirdiği iddia edilen Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, mahkemedeki ifadesinde suçlamaları reddetti. Gümüşel, “Yakalama kararını kabul etmiyorum. Mahkemeye dışarıdan müdahale üzerine verilen kararın uygunsuz bir iş olduğuna itikat ediyorum.” dedi.

Milli Nizam

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ile eski eşi Kadir İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame kapsamında, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatıma Gümüşel’in “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

H.K.G. henüz 6 yaşındayken onunla evlendiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edilmişti.

Aile Bakanlığı yakalama kararı talep etti!

Kamuoyunda oluşan tepkiden sonra harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile H.K.G.’nin avukatı, Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli için yakalama kararı çıkartılmasını talep etti.

Haklarında yakalama kararı çıkartılan Gümüşel ve İstekli, İstanbul’da emniyet tarafından gözaltına alındı.

Suçlamaları reddettiler!

Baba Yusuf Ziya Gümüşel mahkemedeki ifadesinde, hakkında çıkartılan yakalama kararına tepki gösterdi. Gümüşel’in, ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

Yakalama kararını kabul etmiyorum. Mahkemeye dışarıdan müdahale üzerine verilen kararın uygunsuz bir iş olduğuna itikat ediyorum. Önce tutuklama kararı verilmedi. Daha sonra tutuklama kararı verilmesinin sebebini anlayamadım. Ben Rabbimden korkarım ölünce ona hesap vereceğim. Siz de hesap vereceksiniz. Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır.

Kadir İstekli de hakkındaki suçlamaları reddederken, emniyete kendisinin teslim olduğunu vurguladı:

Mahkemenizin duruşma tarihi ilk olarak Mayıs’a verildi. Sonra Ocak ayına alındı. Bu karardan 2 gün sonra hakkımda yakalama kararı çıkarılması üzerine gidip kendim teslim oldum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.