Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan başörtüsüne engel!

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan başörtüsüne engel!
Yayınlama: 01.01.2023
A+
A-

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, milyonlarca kadının başörtüsü özgürlüğünü Anayasa ile güvence altına alacak teklife karşı çıktı.

Milli Nizam

Anayasa değişikliği teklifi için “Düzenleme düşündürücü ve tehlikelidir” değerlendirmesi yapan Güllü, muhalefete “engel olun” çağrısında bulundu.

“İstanbul Sözleşmesi’nden geri adım atan iktidarın iyi niyetinden endişeliyiz.” diyen Güllü, 28 Şubat’ta kadınların başörtüsü özgürlüğünün engellenmesine gerekçe gösterilen maddeyi, “özgürlük” için savunarak şu ifadeleri kullandı:

Anayasa’nın kanun önünde eşitliği düzenleyen 10. maddesine göre, ‘Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir’ denilmektedir. Ayrımcılığı zaten yasaklayan ve devlete bu yönde sorumluluk yükleyen bu maddeye rağmen sözde ayrımcılıkla mücadele adına Anayasa değişikliği yapılmak istenmesi düşündürücü ve tehlikelidir.

Eda Demirci gündeme getirmişti

Canan Güllü, Halk TV Sunucusu İsmail Küçükkaya’nın eski eşi Eda Demirci tarafından gündeme getirilmişti. Demirci, Küçükkaya’dan şiddet gördüğünü iddia ederek, şiddete uğradığını iddia ettiği dönemde Canan Güllü’den destek olmaları için yardım talebinde bulunduğunu, Güllü’nün kendisi ile diyalog kurmayarak kapıları yüzüne kattığını söylemişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.