ABB personel maaşını ödeyemeyecek duruma geldi!

ABB personel maaşını ödeyemeyecek duruma geldi!
Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, belediye personelinin maaşlarını ve özlük haklarını karşılayamadığı için ABB Meclisi’nden “borçlanma” talebinde bulundu. AK Parti Grubu’nun Yavaş’ın talebine ret oyu kullanacağı açıklandı.

ABB batacak duruma geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi personelin maaşları ve EYT’den emekli olan çalışanların haklarını ödemek için belediyeyi borçlandırmaya çalışan ABB Başkanı Mansur Yavaş, ABB Meclisi’nin kapısına dayandı. Borçlanma talebinde bulunan Yavaş’a AK Parti grubundan ret gelecek.

 

“Ayağınızı niye yorganınıza göre uzatmadınız”

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Yavaş’ın borçlanma talebine ilişkin yaptığı açıklamada ittifak partilerine yaranmak için liyakatsızca harcamalar yapıldığını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Ortağı olduğunuz partilerin ilçe teşkilatlarına yaranmak için belediye bünyesine 18 bin 500 personel aldınız. Ayağınızı niye yorganınıza göre uzatmadınız. ABB’yi yandaş çiftliğine çevirdiniz. 25 yıl boyunca AK Partili isimler tarafından yönetilen ABB’yi toplamda 3 milyar 250 milyon borçla devir aldınız. 2019 yılında başkanlık koltuğuna oturduğunuzda ilk 100 günde 136 milyon bütçe fazlası verdik diyerek algıyı başlattınız. Yayınladığınız 100 gün kitapçığında ASKİ’nin toplam borcu 482 milyon, EGO’nun toplam borcu ise 3 milyar olarak görünüyor. Hani Allah’ın verdiği nimetten para kazanılmaz diyordunuz. Hani belediyenin kaynakları doğru kullanıldığı takdirde hiçbir sıkıntı çekmeyeceğinizi söylüyordunuz” dedi.

 

Kendi ağzıyla itiraf etti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden belediyenin zarar ettiğini ve personel maaşlarına yapılan zamların bütçeyi etkilediğini ititraf ederek  personelin maaşlarını ödeyebilmek için belediyenin borçlanması gerektiğini vurguladı. Konunun ABB meclisinde görüşüleceğini belirtti.

ABB internet sitesinden kötü durumda olduğunu şöyle itiraf etti:

“EGO’nun aylık zararı 300 milyon TL’ye yaklaşmıştır. ASKİ tarihinde ilk kez Meclis’te -5 MİLYAR TL bütçe yapılmıştır. Metro kesintileri artırılmıştır. Hal böyle iken, rutin işlerin devamı ve zorunlu olmamasına rağmen kötü ekonomik koşullarda yanınızda olmak adına yaptığımız maaş artışı çalışması diğer projelerimizi de etkileyecektir. Bu yüzden kredi çekmek zorunlu olmuştur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.