AK Parti’ye İsrail tepkisi: ‘Kürecik Üssü’nü kapatın!’

AK Parti’ye İsrail tepkisi: ‘Kürecik Üssü’nü kapatın!’
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Aylardır Gazze’de kadın çocuk demeden katliamlarını sürdüren ve dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleyen işgalci israil’e tepki gösteren Direniş Çadırı gönüllüleri, AK Parti Genel Merkezi önünde eylem yaptı; “Kınamak yetmez, ticareti kes! Siyonizmi koruyan üsleri kapat. Kürecik radarının elde ettiği istihbaratın İsrail’le paylaşılmadığını iddia etmek mümkün mü?”

Direniş Çadırı gönüllüleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik aylardır süren saldırılarını AK Parti Genel Merkezi önünde kınadı.

‘Kirli ticareti normalleştirdi, katliamı basitleştirdi’
Gönüllülerden Harun Özkarakaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin açıklamasını hatırlattı. Özkarakaş, “Zeybekçi ‘katliam ayrı, ticaret ayrı’ diye bir garabet açıklama yaptı. Bu açıklamayla İsrail ile yapılan kirli ticareti normalleştirdi. Katliamı basitleştirdi. Zeybekçi’nin Filistin gibi bir davası yoktur olsa olsa İsrail gibi davası vardır. Zeybekçi’yi bu garabet açıklamasından dolayı kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘İncirlik ve Kürecik üsleri kapatılsın’
Direniş Çadırı adına basın açıklaması yapan Ali Altıntaş da, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması gerektiğini vurgulayarak, “İsrail’in şu an dünyadaki en önemli müttefiki ABD, Kürecik Radar Üssü’nü 2012’de kurmuştur ve hâlâ yönetiminde NATO’nun ABD-Avrupa Ordusu bileşeni yer almaktadır. Hal böyle iken Kürecik radarının elde ettiği istihbaratın İsrail’le paylaşılmadığını iddia etmek mümkün mü? İsrail’e şu an açıkça silah satan, siyonizmin yanında saf tutan NATO unsurlarının, özellikle Almanya’nın kontrolündeki bir radar ağının İsrail’i korumadığına mı inanmalıyız? Kürecik radarının ve İncirlik Üssü’nün İsrail’i kollayan rolleri ortadayken yapılması gereken artık bellidir; üsler kapatılmalı, emperyalistlerle askeri ittifak sonlandırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.