Bakan Tekin: “Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz!”

Bakan Tekin: “Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz!”
Yayınlama: 13.07.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitime yönelik faydalı bir çözüm önerisinde bulundu. Bakan Tekin katıldığı televizyon yayınında kendisine sorulan karma eğitim sorusuna verdiği cevapla karma eğitim konusunda yapıcı bir çözüm sundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin A Haber’e konuk oldu. Yayında karma eğitime karşı olduğuna ilişkin iddialar soruldu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, sorulan soruya yapıcı bir cevap vererek “Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz.” dedi.

 

Sözleri yeni bir tartışmayı alevlendirdi

Bakan Tekin’in  ”Kız çocuklarını okula göndermeyen velilerin argümanlarından bir tanesi de ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum.’ O zaman veliyi ikna etmek için biz gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz.” sözleri yeni bir tartışmayı alevlendirdi.

 

Bakan Tekin şöyle konuştu:

”Karma eğitime karşı olduğum söyleniyor, tam tersine özgürlükçüyüm. Zaten Milli Eğitim Temel Kanunu da karma eğitim esastır diyor. Kız çocuklarıyla igili böyle bir şey yapılabilir demiştim, oradan hareketle tartışma bambaşka yerlere doğru gitti.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.