Teröristlere YSP’li vekiller yardım etmiş!

Teröristlere YSP’li vekiller yardım etmiş!
Yayınlama: 14.10.2023
A+
A-

Ağrı’da sınır dışına kaçmaya çalışan bölücü terör örgütü üyesi bir terörist ve örgüte katılması planlanan bir kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre bu teröristlerin şehre girmesine Yeşil Sol Parti (YSP) Ağrı milletvekili H.B. ile onun şoförü Y.N. yardım etti.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı’da sınır dışına kaçmaya çalışan bir terörist ile, örgüte katılması planlanan bir teröristin yakalandığını bildirdi. Şahısların işbirlikçilerinin ise Ağrı YSP milletvekili H.B. ile onun şoförü Y.N. olduğu ortaya çıktı. Teröristlerin milletvekilinin aracıyla şehre girdikleri belirtildi.

Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabından;

“Ağrı İl Jandarma Komutanlığımızca Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ve 1 BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandı. BTÖ’nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki şahsın da kimlikleri ve arkasındaki iş birlikçileri tespit edildi. BTÖ Mensubu terörist Hazal Karabey ve BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs ise R.T. PTS kayıtları ve KGYS kameralarında yapılan kontrollerde ise: Her iki şahsı da Ağrı’ya getiren aracın, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu; tutuklanan şahısları, söz konusu milletvekilinin şoförü ile birlikte kendisinin getirdiği tespit edildi. Şoför Y. N. tutuklandı. Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. hakkında ise soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek.” ifadelerini kullanarak açıklama yaptı.

Konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.